Як у Львові відзначили День Героїв. Фото

1182 0
Прозвучали музичні виступи Павла Табакова та вихованців його творчої школи.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні у Львові відбулися святкові заходи з нагоди Дня Героїв. Біля пам’ятника Тарасу Шевченкові на проспекті Свободи відбувся урочистий концерт.

Спочатку відбулася молитва за Україну та її захисників у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, що на вул. Театральна, 11. Молитвою і тихою акцією «Лист без відповіді» вшанували пам'ять полеглих українських Героїв.

Тиха акція «Лист без відповіді» – це вшанування пам'яті усіх загиблих Героїв, які віддали за нашу свободу найцінніше – своє життя. Під час акції усім присутні зможуть написати останній лист Герою, слова з якого вже ніколи не прочитає адресат.

Прозвучали музичні виступи Павла Табакова та вихованців його творчої школи. До відзначення Дня Героїв долучиться також оркестр Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків та воячок — борців за самостійну соборну Українську державу, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УГА, ОУН, УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної національно-визвольної московсько-української війни.

Нагадаємо, що 26 травня у Львові з нагоди Дня Героїв Львів започаткували церемонію нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія» посмертно захисників, що обороняли Україну з 2014 року. Перші відзнаки отримали 20 львів'ян, які загинули у війні.

Фото: ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!