Як у Львові зростуть тарифи на воду

3412 0
«Львівводоканал» оголошує про намір змінити існуючі на сьогодні тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Тарифи на воду, що зараз діють для всіх категорій населення, затверджені постановою Нацкомісії з державного регулювання у сфері комунальних послуг від 26 березня поточного року, у розмірі 4,21 та 3,17 грн. за 1 м³ (без ПДВ) і є чинними від 1 січня 2015 року..

Cтруктура тарифів на послуги з водопостачання наведена у таблиці:

«Львіводоканал» має намір підняти ціни на послуги водопостачання та водовідведення унаслідок згального здорожчання тарифів. Головна мета таких заходів – приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку із зростанням тарифів на енергоносії та паливно-мастильні матеріали.

Так, з моменту прийняття вказаної постанови Нацкомісії, тарифи на електроенергію зросли на 5%, а ціни на бензин - на 33% і тепер замість 13,08 становлять 17,49 грн/л, дизпаливо подорожчало на 41%, газ - на 75%, а газ для опалення - на 73%.

Відтак, пояснюють у «Львівводоканалі», середній показник зростання цін на водопостачання – це 2%, а на водовідведення – 3%, і відповідає рівню росту складових тарифу.

Джерело: domik.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!