Як українці подорожують під час війни. Опитування

958 0
Більше ніж 45% опитаних українців мандрували країною з туристичною метою.
Фото умовне

Фото умовне

Від початку повномасштабного вторгнення понад 45% опитаних українців подорожували країною з туристичною метою. Такі дані отримало Державне агентство розвитку туризму, опитавши п’ять тисяч людей від 14 до 34 років. 

Як йдеться у дослідженні, за останні півтора року 26% опитаних мандрували регіонами країни 1-2 рази, 12% – 3-5 разів. Понад 5 разів подорожували Україною 7% респондентів. 

Читайте також: Наукові туристи. Як Львів заробляє на конференціях

Ставлення до подорожей через повномасштабну війну у 23% українців не змінилося взагалі.  21% зазначили,що, подорожуючи, вони підтримують економіку країни. Стільки ж заявили, що уникають будь-яких вояжів через можливу небезпеку.

Найбільше українці мандрують влітку. Про це заявили 48% опитаних. Навесні подорожують лише 4 %, восени майже 3%, взимку всього лиш 2%.

Читайте також: Які локації на Львівщині стали найпопулярнішими серед туристів у липні

Більшість опитаних – 56%  –  заявили,що вибір сезону для подорожей залежить насамперед від часу відпустки чи канікул. 22% відповіли, що на вибір вливає ціна, погодні умови мають значення також для 22% опитаних.  Понад половина опитаних (54%) надає перевагу міському туризму та пішим прогулянкам. Екскурсії до історичних пам’яток та музеїв обирають 28% українців. 23% присвячують свій час відпочинку на пляжі. Подієвийтуризм користується популярністю також у 23% респондентів. Трохи менше – 22%  – люблять подорожувати країною заради вивчення гастрономічних спеціалітетів у регіонах. Активний відпочинок до душі 16%. Екотуризм є вагомим для 11% опитаних. Рекреаційному туризму надають перевагу майже 9% українців.

Нагадаємо, що за 7 місяців 2023 року сума туристичного збору, який стягується з осіб, що залишаються на ніч в закладах тимчасового розміщення на Львівщині, становить 25 млн грн. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!