Як в Україні мають виглядати сучасні майданчики для вигулу собак

3053 0
Зараз приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин є у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії.
Фото: forbes.net.ua

Фото: forbes.net.ua

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переглядають чинні будівельні норми щодо благоустрою та планують осучаснити вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Твій пес – твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за собаками

«Сьогодні у чинних вимогах ДБН щодо благоустрою є лише деякі окремі вимоги, як влаштовувати майданчики для вигулу собак та інших тварин. У підсумку на практиці їх проектують, як хто вважає за потрібним. Порядок має бути у всьому. Тому ми хочемо суттєво переглянути ці вимоги, більш конкретизувати їх», - йдеться у повідомленні.

За словами Лева Парцхаладзе, варто прописати, яких саме розмірів мають бути такі майданчики і від чого це має залежати. Щоб їх розташовували близько до внутрішньодворових територій або безпосередньо на них. Щоб обов’язково там були туалети для тварин, а також ця територія має бути обгородженою тощо.

Читайте також: Де у Львові можна погуляти з собаками. Інтерактивна мапа.

Додамо, що зараз приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин є у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там їх проектують як у міському просторі, так і за містом. На таких майданчиках також, зазвичай, розміщують ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики та контейнер для пакетиків для туалету тварин. У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!