Як вберегтись від грипу і застуди. Поради від Уляни Супрун

3498 0
Звичайну застуду чи ГРВІ із легкими симптомами лікують лише постільним режимом і рясним питтям протягом 3-5 днів, каже очільниця МОЗ.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

Керівниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун нагадує про симптоми грипу та ГРВІ та роз’яснює, як лікувати ці хвороби.

Якщо звичайна застуда минає завдяки постільному режиму та рясному питтю рідини впродовж 3-5 днів, то симптоми грипу потребують негайного звернення до лікаря. Серед цих симптомів: температура до 40 градусів, біль в очах, ломота у м’язах, озноб.

Читайте також: Які штами грипу загрожують львів'янам цієї зими. Перелік

Щоб убезпечити себе від грипу Уляна Супрун радить вакцинуватись. Окрім того, потрібно дотримуватись правил особистої гігієни, більше часу проводити на свіжому повітрі і провітрювати приміщення, а також повноцінно харчуватись, спати та бути фізично активними.

Читайте також: В Аптеках Львова з'явилась перша вакцина від цьогорічних штамів грипу

«Якщо захворіли – залишайтесь вдома. Таким чином ви захистите себе від ускладнень, які може спричинити хвороба, та не передасте інфекцію іншим. Створіть своєму організму умови, щоби він міг боротись з вірусом – дотримуйтесь постільного режиму без зайвих навантажень, пийте побільше рідини, знижуйте температуру тіла (якщо вона вище 38,5 градусів). У міжнародних протоколах при лікуванні ГРВІ першочергово радять приймати парацетамол (для зниження температури) у поєднанні з ібупрофеном», – каже Уляна Супрун.

Читайте також: Угоди восени рахують. Несподіванки медреформи для лікарів та пацієнтів

Вона наголошує, що не варто купувати ліки без призначення фахівця, особливо – антибіотіки, адже вірусні інфекції не лікуються антибіотиками. Варто обов’язково проконсультуватись зі сімейним лікарем щодо лікування та переглянути перелік ліків, що не варто вживати під час грипу або ГРВІ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!