Київ

У Києві затопило Гідропарк, Оболонську набережну та парк Муромець. У Броварському районі - евакуація

1908 0
Жителів підтоплених територій у Броварському районі на Київщині доставляють до безпечних місць на гумових човнах, а в будинках відкачують воду.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Весняним водопіллям підтопило село Погреби у Броварському районі Київської області. Рятувальники ДСНС показали відео обльоту затопленої території.

У селі вода заблокувала деякі дороги та під'їзди до житлових будинків. Наразі на місці чергують представники служби з надзвичайних ситуацій. 

Жителів доставляють до безпечних місць на гумових човнах, а в будинках відкачують воду.

У Києві залишаються підтопленими Гідропарк, Оболонська набережна та парк Муромець.

 

Пік паводків у столиці прогнозують на 22-е квітня, повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

«Є підтоплення заплавних територій, які майже щороку підтоплюються під час весняної повені. Це острови парку «Муромець», Гідропарк, Труханів острів, затока Галерна, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків», – сказав Роман Ткачук.

За його словами, цьогоріч рівень води на 0,5-1 метр перевищує минулорічний. Головна причина підтоплень – це весняна повінь та регулярні опади, що призвели до збільшення води в річках.

«Крім того, рівень Дніпра у Києві завжди регулювався за рахунок роботи каскаду дніпровських ГЕС. На жаль, на сьогодні Каховська ГЕС не працює в повному технологічному режимі, тому інші греблі намагаються скорегувати цю ситуацію», – розповів директор Департамент муніципальної безпеки.

Київські рятувальники та синоптики постійно моніторять рівень Дніпра. За інформацією Українського гідрометеорологічного центру станом на 12:00 17 квітня, рівень води у Дніпрі складає 9 359 см (критичний рівень – 9 415 см) за Балтійською системою висот.

«До критичного рівня води лишається ще 50-60 см. Ми розуміємо, що вода може сягнути цього рівня, тому проводимо додаткові тренування сил цивільного захисту, рятувальників та всіх служб, які можуть бути задіяні у наданні допомоги мешканцям», – розповів Роман Ткачук.

Він також зауважив, якщо наслідки повені спричинили пошкодження майна або іншу шкоду підприємствам, то ці випадки розглядатимуть в рамках роботи районних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, весняним водопіллям в Києві підтопило набережні Дніпра. Також через підтоплення страждають деякі райони в області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!