Як відрізнити червонокнижні первоцвіти на львівських ринках

7690 0
Із приходом весни у Львові в різних точках продажу квітів можна побачити багато первоцвітів, які здобуті переважно незаконно. Більше того, велика їх кількість відноситься до червонокнижних видів. Львів’ян закликають не купувати подібні квіти. Пропонуємо вам фото первоцвітів, які занесені до Червоної Книги України.

«Всі рослини на фото - види Червоної Книги України, серед них є навіть справжні українські орхідеї. Купуючи букети із цих квітів, ви стимулюєте бабусь на грабування природи і завдання їй величезної шкоди. Ці квіти мають затруднене розмноження, я описав коротко кожну квіточку на фотографіях, тому не вірте словам, що то «зі свого городу», для продажу в таких об'ємах треба мати добрячі плантації весноцвітів», - пише у Facebook-спільноті «Нас не питали» користувач Юрій Захарчук.

Рябчик шахматний. Прекрасно росте в саду і потихеньку розростається, але для букетів треба мати дуже велику кількість рослин.

Сон трава. Період цвітіння: з квітня до початку травня. У букетах швидко в'яне. Рослини викопані з природи категорично не зносять пересадки і пропадають. Альтернатива - купити на квітковій гуртівні культурний сорт, ціна доступна і рослинка виживе.

Вовчоягідник пахучий. Чарівний низький чагарничок з духмяними квітами, в букеті стоїть недовго, пересадки з природи не переживає, вирощування непросте.

Анемона лісова. Представник флори, який росте на вапнякових ґрунтах, рідкісна рослина, квіти має в кілька разів більші, аніж анемона дібровна, яка масово цвіте також і в межах наших міст. Букети тримаються два дні максимум, але добре росте в саду, якщо купити розсаду на гуртівні.

Венерин черевичок. Найкрасивіша українська орхідея,. Збитки її популяціям щороку завдаються невиправні, рослина в природі розмножується насінням, від насінини до цвітіння проходить 10-15 років. Пересаджку вона переносить дуже погано, агротехніка специфічна і рекомендується лише людям з досвідом в цій справі.

Як Tvoemisto.tv вже повідомляло раніше, згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2012 року №1030 передбачена компенсація за незаконне добування, знищення або пошкодження видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання). За продаж або придбання рослин, занесених до Червоної книги, згідно із Кодексом України про адміністративні правопорушення, доведеться заплатити від 51 до 255 гривень. 

За інформацією «Нас не питали»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!