На правах реклами

Як обрати портативну зарядну станцію для енергопостачання будинку

5784 0
Перебої в електропостачанні порушують комфорт мешканців і можуть завдати серйозної шкоди.

Короткі перерви (приблизно до 1 години) не створюють особливих труднощів, за винятком наслідків вимкнень електронного устаткування, що спричиняє втрату незбережених файлів у комп’ютері або скидання налаштувань деяких пристроїв. Великою проблемою є перебої напруги, що тривають протягом кількох годин або навіть днів.

У такому разі портативна зарядна станція – найкращий вихід із ситуації. Її вибір для будинку чи квартири – серйозний крок, правильність якого впливатиме на комфорт, безпеку використання, стабільність роботи домашньої мережі та ще безліч факторів. При пошуку оптимальної моделі слід враховувати, що вони розраховані на різні умови розміщення та експлуатації, і навіть мають різне призначення. Далі ми намагатимемося максимально докладно описати основні типи, щоб допомогти дізнатися, як обрати портативну зарядну станцію, виходячи з ваших потреб.

Що таке портативна електростанція та які її функції

 

Портативна зарядна станція – це потужний павербанк, що дозволяє швидко заряджати різні пристрої: дрони, планшети, смартфони, відеокамери, ноутбуки, живити джерела супутникового інтернету і, у свою чергу, самі швидко заряджатися. Сьогодні досить просто купити джерело енергії, важливо заздалегідь визначити, яка його сфера використання, і які функції є у ​​цього типу пристроїв.

Найчастіше час роботи портативних електростанцій дуже швидкий. Про тривале очікування можна забути – протягом 40 хвилин вона зарядить до 80% своєї потужності. Незважаючи на свої невеликі розміри, вона також має вбудовану функцію ДБЖ (головна функція – забезпечення безперебійного живлення. – ред.). Портативні зарядні станції виявилися надзвичайно універсальними: їх можна взяти чи то в похід, чи то на вихідні, чи під час стихійного лиха, чи на бойові позиції. Доступ до електроенергії ніколи не був таким простим. Такі електростанції для енергопостачання працюють безшумно та не виробляють шкідливих викидів, а це означає, що їх можна безпечно використовувати навіть в будинку під час відключення електроенергії. Їх експлуатаційні витрати на 30% нижчі, ніж у стандартних генераторів. Принцип роботи полягає в тому, що станція є інвертором постійного струму, який збільшує його, а потім змінює на змінну потужність, перш ніж вона передається на побутову електроніку.

Характерні переваги зарядної станції для дому:

  • Надійність вдома та в дорозі. Зручна електростанція добре підходить для будинку, автобудинку та намету. Незважаючи на свої невеликі розміри, вона забезпечує можливість заряджання більшості необхідних пристроїв – смартфонів, фотоапаратів, бездротових динаміків, туристичних холодильників, проекторів тощо;
  • Вбудований ДБЖ. Портативне джерело живлення має вбудовану функцію ДБЖ. Це означає, що у разі відключення електроенергії (наприклад, через збої або відключення) ваші пристрої, підключені до станції, зможуть працювати безперервно;
  • Заряджання сонячними батареями. Завдяки вбудованому регулятору сонячної зарядки забезпечує високу ефективність зарядки сонячних панелей до 200 Вт. Час роботи складає близько 1,8-2 годин – на повному сонці та при використанні панелей потужністю 200 Вт;
  • Довгий час автономної роботи. Має вбудовані надзвичайно безпечні та довговічні батареї. Вони забезпечують 2500 циклів заряджання, перш ніж досягнуть 80% від своєї початкової потужності.

Що враховувати під час вибору портативної зарядної станції

 

Обираючи переносну зарядну станцію, потрібно спочатку визначитися, при яких обставинах ви будете її використовувати. Чи це короткочасна зарядка кількох невеликих електроприладів, чи потрібна станція для походу та відпочинку на природі, чи вам необхідно забезпечити безперебійне енергопостачання для свого заміського будинку, чи убезпечити побутову техніку в квартирі. Для кожного окремого випадку потрібен свій показник потужності. Від неї залежить можливість використання – вдома, на природі, на дачі.

За цим критерієм розрізняють зарядні станції:

  • Малопотужні. Це станції для заряджання пристроїв потужністю до 700 Вт. Тобто водночас можна заряджати декілька телефонів, що дуже зручно;
  • Моделі середньої потужності – від 700 Вт до 2 кВт. Такі установки здатні забезпечити холодильник, кондиціонер, бойлер, насос;
  • Високопотужні. Такі міні-електростанції мають потужність, яка може сягати 5 кВт. Стає зрозумілим, що такий високий показник потужності сприяє підключенню всіх електроприладів у великому будинку, на дачі, в квартирі.

Крім потужності, перед тим, як обрати портативну електростанцію, беремо до уваги такі критерії:

  • Роз’єми, а точніше їх кількість в комплекті поставки. Звичайно, чим більше їх, тим краще;
  • Комплектація – яка кількість адаптерів і які є в комплекті. Також краще, коли їх більше. До того ж, перехідники та роз’єм сонячних панелей вказують на різні можливості підзарядки;
  • Вага, габарити. Якщо ви збираєтеся у похід чи туристичну поїздку, вам знадобиться легка і компактна модель, яка гарантує комфорт і зручність експлуатації.

 

Високоякісна зарядна станція на сонячних батареях все більше стає популярною серед користувачів, однак через велику різноманітність портативних моделей досить складно обрати кращий варіант.

Найкращі виробники цих пристроїв – Ecoflow, Jackery, Bluetti.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!