Як виглядає вілла Бачевських у Львові після реконструкції. Фото

4622 0
Колір її фасаду та вікон мали повернути до автентичного.
фото андрія москаленка/фейсбук

фото андрія москаленка/фейсбук

У Львові завершили реконструкцію вілли Бачевських, що на вул. Вітовського, 35. Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко у себе на Фейсбуку.

Колір її фасаду та вікон мали повернути до автентичного. Також нові власники провели дослідження об'єкту та його архіву з представниками міської влади, зокрема управлінням охорони історичного середовища, та архітектором Юрієм Дубиком.

«Приватбанк» матиме тут один із офісів. Відновили повністю оригінальні двері вілли із завісами, до чого залучили реставраторів, які займаються відновленням саме дверей. Тут підібрали навіть ручку, подібну до автентичної.

Нагадаємо, що в лютого цього року у Львові демонтували скляну прибудову до вілли Бачевських, що на вул. Вітовського, 35а. Тепер віллу орендує державний ПриватБанк. Тут облаштують новий центр для VIP-клієнтів. Натомість власника вілли оштрафували на 170 тисяч гривень за самовільну прибудову.

Раніше у цій будівлі працювало львівське відділення страхової компанії «Брокбізнес», власником якої є Віталій Хомутиннік – співголова депутатської групи «Відродження», колишній член Партії Регіонів. У 2016 році вони переїхали на вулицю Стрийську.

Довідка

Вілла Бачевських – пам’ятка архітектури місцевого значення збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Фото Андрія Москаленка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!