Як виглядатиме вулиця Леся Курбаса у Львові

9454 10
З 3 лютого де-юре вул. Леся Курбаса у Львові вважається пішохідною зоною. Однак, за словами радника міського голови з питань велоінфраструктури Олега Шміда, вже до серпня ця вулиця має стати справді пішохідною - із лавками, зеленою зоною та болардами, що обмежуватимуть рух автомобілів.

Найближчим часом на в'їздах на вулицю мають бути встановлені знаки, що попереджатимуть водіїв про те, що тут пішохідна зона. Однак, за словами Олега Шміда, самі лише дорожні знаки навряд чи щось змінять.

Зображення надав Олег Шмід

Відколи напрям руху автомобілів на вул. Наливайка змінився, проїжджа частина Леся Курбаса стала практично не потрібною - нею майже не користуються для проїзду. Сьогодні цю вулицю фактично використовують як стоянку близько 30 автомобілів - паркуються просто на тротуарі, створюючи незручність пішоходам.

"Цією вулицею користуються 30 людей для паркування. це не правильно і несправедливо", - зазначив Олег Шмід. За його словами, ця вулиця є такою, що "притягує людей" - тут є театр, заклади громадського харчування, точки торгівлі. Відтак, логічно зробити її пішохідною зоною, комфортною для людей.

Зображення надала прес-служба Львівської міської ради

На вулиці планують зрівняти пішохідну та проїжджу частину, висадити дерева, встановити лавки. А от в'їзд на неї повинні обмежувати боларди. Разом із тим, вона має бути доступною для машин швидкої допомоги та пожежників.

Перетворення вул. Леся Курбаса на пішохідну зону обійдеться місту у приблизно 1 млн. грн. Олег Шмід сподівається, що ці кошти знайдуть в бюджеті, і вже влітку місто матиме ще одну пішохідну зону.

Зображення надав Олег Шмід

 


Читайте також:
18 Лютого, 2015 00:15
олександрі від критиків Мільйон на закриття вулиці від машин??? Це що, два знаки і три дерева стільки коштують? Журналісти, прослідкуйте, будь-ласка, звідки і як витрачатимуть кошти з міського бюджету на це!
А про бидло - цікаво (( За вашою логікою, кожен хто має авто - бидло?
18 Лютого, 2015 00:07
Тарас А що, Садовий вирішив закрити Оперу-Пасаж?? Бо ж якого толку з такого торгового центру, до якого з жодного боку не можна на авто під'їхати...
17 Лютого, 2015 16:33
ВАДИМ ЗГОДЕН З БАГАТЬМА КОМЕНТУЮЧИМИ, І ПРО НЕЗДАЛО ЗМАЛЬОВАНИЙ ПРОЕКТ (ДЕ РЕАЛЬНІ БУДИНКИ?), І ПРО КОНКУРС (БОДАЙ БИ СТУДЕНТАМ ЗАПРОПОНУВАЛИ ЯК КУРСАК), А ТОМУ, ХТО ЖАЛІЄТЬСЯ НА КУРЕВО - ПИТАННЯ: А СМОРІД ВІД КОЛОНИ МАШИН, ЯКІ ГАЗУЮТЬ В ЛЕДЬРУХОМІЙ КОЛОНІ, ЙОМУ БІЛЬШЕ ДО СМАКУ?! І, ВЗАГАЛІ, КОМУ НЕПОДОБАЄТЬСЯ ЗАГАЗОВАНІСТЬ ТА КНАЙПИ В ЦЕНТРІ - ВІЄЗЖАЙТЕ НА ОКОЛИЦЮ МІСТА (Я ТАК І ЗРОБИВ 4 РОКИ ТОМУ) ЗВІЛЬНІТЬ НЕРУХОМІСТЬ В ЦЕНТРІ ДЛЯ БІЗНЕСУ - НЕМА ШО ЖИТИ В ЦЕНТРІ! ЦЕНТР ЛЬВОВА ЦЕ МУЗЕЙ, А ЛЮДИ НЕ ЕКСПОНАТИ!!!
17 Лютого, 2015 14:18
Водій "Цією вулицею користуються 30 людей для паркування. це не правильно і несправедливо", - зазначив Олег Шмід"
Баран, ти шмідт, цією вулицею користуються щоб об'їхати затори.
17 Лютого, 2015 11:09
Олександра Може хтось з ЛМР хоча б додумався запитати у нас мешканців вулиці наше бачення. Особисто я проти столиків, адже це означає що літом відкрити вікно буде практично неможливо бо постійно будуть за тими столиками курити. Але так бачу що в принципі Опера та Прага вже проплатили свій шматок вулиці, а ще є окрім них три кнайпи. Це означає що вся вулиця буде заставлена літніми майданчиками і будемо спостерігати картину що є на сербській, староєврейській, братів Рогатинців. Ну панове депутати маєте новий шмат бізнесу на якому можете заробити, тому й побажань мешканців вулиці не питатимуть так розумію.
17 Лютого, 2015 01:32
олександра критики, стопе! не має значення, як виглялає картинка. важливо - щоби у бюджеті міста знайшлися кошти хоча би на закриття вулиці від машин. а там справа піде. добре, що взагалі заговорили на користь пішоходів, а не бидла на машинах. це вже добрий початок :)
16 Лютого, 2015 23:02
коля пішохідна зона це дуже добре, але ж там бруківка (що не враховано на картинці, яка взагалі невдала) і це історична зона, тому ніяких жахливих пластикових крісел! Не вмієте зробити добре і гарно - не беріться!
16 Лютого, 2015 21:10
Янгус А чому на такі рішення не оголошується конкурс ?
16 Лютого, 2015 20:40
Роман капець, найміть нормального архітектора шоб рендери зробив... студентські краще виглядають
16 Лютого, 2015 19:45
львів'янин Чуваки з ЛМР, а ви можете хоч наближені до реальності картинки малювати? Чи вас взагалі понесло в урбаністичному пориві? Де ви бачили на Курбаса стільки території для чергових вуличних розваг???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!