Якими будуть графіки вимкнення світла у Києві 4 лютого: роз'яснення

822 0
У столиці продовжують застосовувати стабілізаційні відключення.

На завтра, 4 лютого Укренерго ввела обмеження: для Києва 1100 МВт на день та 690 МВт вночі, Дніпро та область: 1347 МВт вдень і 1257 МВт вночі. Таким чином міста завтра будуть забезпечені на 65% та 59% від потреб відповідно.

У своєму щоденному дописі, гендиректор Yasno Сергій Коваленко вкотре роз'яснив киянам про необхідність передавати показники.

«Щоб платити за фактично спожиту електроенергію, ми передаємо показання лічильників за календарний місяць, що минув. Але уявімо, що ви передали лише за перші 15 січня цього року. Це означає, що за решту, 16 днів, розрахунок буде «по середньому»– зауважує Коваленко.
 
Згідно з Кодексом комерційного обліку, для такого типу розрахунку будуть використані показники січня минулого року.
До прикладу, у січні 2022 було спожито 300 кВт електроенергії. 16 днів цього року розраховуватимуть так: 300/31*16=154,8 кВт.
 
«Це буде відображено у платіжці, навіть якщо ви насправді стільки не використаєте. Звісно, після наступної передачі показань, вам проведуть перерахунок. Тому показання слід передавати регулярно, і тоді сума у платіжках буде коректною»– наголосив гендиректор Yasno.

 

Отож,  завтра, 3 лютого у Києві будуть застосовуватися стабілізаційні вимкнення електроенергії, а подивитись графік відключень світла кияни можуть тут, а жителі Київської області – тут.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!