Як з дитиною говорити про першу менструацію. Пояснення дитячого гінеколога

5445 0
За стандартами МОЗ, дівчина має відвідувати гінеколога з 14 років щорічно.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

Говорити з донькою про першу менструацію може бути нелегко, однак батьки повинні підібрати правильний момент, щоб дитина не налякалася. В межах медичного ток-шоу «Консиліум» Tvoemisto.tv дитяча гінекологиня Першого ТМО Юлія Масюк пояснила, як підготувати дитину до першої менструації.

«Мати повинна обрати гарний момент та спокійно пояснити, що таке менструація та як вона відбувається. Важливо, щоб дитина не налякалася першої менструації. Мама повинна покласти з собою до школи прокладку та пояснити, що це природній процес, якого не потрібно боятися», – пояснила Юлія Масюк.

За стандартами МОЗ, дівчина має відвідувати гінеколога з 14 років щорічно. З 14 до 17 років дівчата проходять плановий медичний огляд.

Лікарка зазначила, що якщо йде мова про запальні процеси на слизовій, то перед першим візотом не потрібно підмивати дитину. Якщо це плановий огляд, то слід провести стандартну гігієну. Дитину оглянуть на предмет запальних змін, порушень статевого дозрівання, передчасного або запізнілого статевого дозрівання.

Зазвичай у підлітковому віці звертаються з проблемою розладів менструального циклу. В нормі він має тривати від 21 до 35 днів, повідомила сімейна лікарка Людмила Марущак.

«Якщо дівчинка ще не живе статевим життям і немає скарг, то немає таких рутинних обстежень, як для дорослих жінок, зокрема аналізів. Перший візит для знайомства з гінекологом, але під час нього часто дізнаються про певні проблеми, про які неочікували почути. Наприклад, тривалі чи рясні менструальні кровотечі», – вказала акушер-гінеколог медичної лабораторії «ДІЛА» Тетяна Тутченко.

Також дивіться:

  • Tvoemisto.tv запустило медичний проєкт «Консиліум». Це майданчик, де збираються професіонали різних галузей медицини, а також реальні люди, які діляться своїм досвідом. Темою першого випуску стало «Жіноче здоровʼя». Під час ток-шоу експерти пояснили, коли вперше відводити дівчинку до гінеколога, як підготувати до першої менструації та розказали про жіночі проблеми у дорослому віці. Ток-шоу можна переглянути на сторінках Tvoemisto.tv у Facebook та YouTube

 

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!