У Львові біля школи встановлять шумозахисний екран

2879 0
У Львові дошкільний навчальний заклад №104 на вул. Липинського, 14 вирішили відгородити від магістральної вулиці шумозахисним екраном. Це зробили на прохання батьків. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, де ще у Львові планують встановлювати такий захист та куди слід звертатися батькам, які хочуть, щоб їх діти в садочках чи школах також навчалися за сприятливих умов.
фото: photofact.in.ua, klymenko.data-tec.net, photo-lviv.in.ua

фото: photofact.in.ua, klymenko.data-tec.net, photo-lviv.in.ua

Як розповів начальник управління екології Львівської міської ради Андрій Галушка, в 2015 році батьки, чиї діти відвідують ДНЗ №104, звернулися до Львівської міської ради з проханням вирішити проблему з високим рівнем шуму, який доносився до приміщень садочку з вулиці Липинського. Ця вулиця є магістральною для Львова, і на ній розміщено декілька полос руху в обидві сторони.

Заміри, які проводили декілька днів, показали, що в дитячих спальнях рівень шуму перевищений на 14 децибел. Відтак в місті було вирішено встановити шумозахисний екран на цьому місці, що стало пілотним проектом для міста. Коштував він міському бюджету 700 тис. грн. Попри те, що встановлювати екран мали ще влітку 2015 року, втілення цього проекту значно затягнулося, тож роботи доводиться завершувати вже в 2016 році. Планується, що все буде готове до кінця квітня.

За проектом цей екран матиме вигляд прозорої полікарбонатної стіни, довжиною 160 метрів та висотою близько 3,5 метри.

Ще одним місцем, де у Львові можуть встановити шумозахисний екран за кошти міста, може стати вул. Підзамче. Повз будинки на цій вулиці пролягає залізнична колія. Міські чиновники планують встановити там 500-600 метрів шумозахисного екрану. Він, за словами Андрія Галушки, окрім зменшення рівня шуму, виконуватиме і захисну функцію. Адже, таким чином, діти не зможуть потрапити на залізничну колію. Однак поки в міській раді шукають проектанта для цього задуму.

Ті ж львів’яни, які хочуть, щоб і біля інших шкіл та дитячих садочків з’явилися такі захисні бар’єри, мають звернутися до Львівської міської ради. Управління екології, яке розглядатиме таке звернення, проведе кількаденні заміри рівня шуму. Саме за їх висновками і прийматиметься рішення про необхідність встановлення таких екранів.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!