Як зберегти підключення до інтернету під час відключень світла

2884 0
Деякі провайдери продовжують надавати послуги навіть під час блекаутів, тому варто з'ясувати, які з них є у вашому будинку.
Фото: Gettyphoto

Фото: Gettyphoto

У Міністерстві цифрової інформації дали поради, як зберегти Wi-Fi під час відключень світла. 

Джерело: керівник з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Андрій Набок, liga.net

«Через обстріли в багатьох українців удома разом зі світлом зникає й інтернет. Перше, що зазвичай роблять, – переключаються на мобільний. Але тоді через перевантажені мережі припиняє страхувати й він», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Як залишатися на зв’язку, коли немає світла та мережі

У Мінцифрі радять дотримуватися таких рекомендацій:

  • Уточніть у вашого інтернет-провайдера, чи працює він без світла. Якщо так, то підключіть Wi-Fi-роутер до джерела безперебійного живлення. Якщо ні, то зверніться до нього з проханням встановити обладнання для резервної електроенергії.

  • Підтримайте провайдера і сплатіть за інтернет на декілька місяців вперед за можливості. Адже не кожна компанія може швидко закупити достатньо техніки для роботи без світла. 

  • Скооперуйтеся із сусідами. Це допоможе значно прискорити процес.

Андрій Набок зазначив, що деякі провайдери продовжують надавати послуги навіть під час блекаутів, тому він порадив вивчити це питання та з'ясувати, які з них є у вашому будинку.

Зазначимо, через масовані атаки рф на об’єкти критичної інфраструктури, українці часто залишаються без електропостачання та мережі. Державна служба спецзв’язку зібрала поради, що допоможуть залишатися на зв’язку у критичних ситуаціях. Детальніше тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!