Як зменшать число загиблих на дорогах України. Перелік заходів

2042 0
Минулого року на українських дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей. 33,5 тисячі було травмовано. За даними Світового банку, збитки економіки від ДТП складають 1,5-2,5% ВВП України, а сукупні річні збитки становлять 4,5 мільярди доларів.
Фото:  Головне управління Нацполіції у Львівській області

Фото: Головне управління Нацполіції у Львівській області

Саме з огляду на цю невтішну статистику міністерство інфраструктури планує вкласти в заходи на підвищення безпеки понад сім мільярдів гривень упродовж трьох наступних років, інформує прес-служба мінінфраструктури.

Читайте також: Де на Львівщині трапляється найбільше ДТП. Перелік трас 

За словами керівника міністерства Володимира Омеляна, «Укравтодор» розробив План заходів за принципами системи «4Е»: Engineering (Інженерні стандарти: стандарти проектування, будівництва та безпеки на дорогах; стандарти автомобілів); Emergency (порятунок: швидка медична допомога, допомога після аварії); Enforcement (правоохоронний нагляд і контроль: контроль швидкості, контроль на вміст алкоголю в крові водія, контроль технічного стану транспортного засобу, контроль навантаження на дорогу, Education (освіта і навчання: усвідомлення та розуміння ризиків, формування поведінки водіїв, пасажирів, пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів).

Читайте також: У ДТП на Львівщині три особи загинули, понад десять травмованих 

«Укравтодор» запланував низку заходів:

-будівництво 500 кільцевих розв’язок замість нерегульованих перехресть;

- оновлення технічних стандартів для проектування та будівництва доріг;

- облаштування 1000 наземних пішохідних переходів (острівці безпеки, освітлення, якісні дорожні знаки та розмітка);

- запровадження інтелектуальних транспортних систем, в тому числі, й автоматичного вагового контролю;

- впровадження безпечних перехресть;

- спорудження надземних та підземних пішохідних переходів;

- будівництво об’їздних доріг населених пунктів;

- інженерна ліквідація місць концентрації ДТП;

- заміна застарілих бар’єрних огороджень.

«Очікується, що 2018 року на безпеку буде спрямовано 1,6 млрд гривень, 2019-го – 2,5 млрд, а з 2020 – щонайменше 3,5 млрд. Україна може і має скоротити рівень смертності на дорогах щонайменше вдвічі до 2020 року», - наголосив міністр інфраструктури України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!