Вікенди для перезавантаження. Як змінилася специфіка відпочинку туристів в Україні через війну

1525 0
Наразі більше про Львів хочуть дізнаватися волонтери, які вже певний час проживають у місті.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Специфіка відпочинку внутрішніх туристів в Україні через повномасштабну війну та воєнний стан змінилася. Тепер вони віддають перевагу короткостроковим вікендам, максимум – їдуть на тиждень. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv «Це крапля в морі. Чи вдалося зберегти туризм у Львові попри війну» зазначає голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

«Мандрівки стали короткотривалими: переважно розраховані на вікенд, про які краще говорити не як про відпочинок, а як про «перезавантаження», яке допомагає відновити сили і знову повернутися до роботи, щоби працювати на перемогу і донатити на ЗСУ. Одного дня ракети перестануть літати, а наслідки від заподіяних росією збитків ми будемо відчувати не один рік», – пояснює вона.

Читайте також: Львівщина отримала рекордні 19 млн грн надходження з туристичного збору

Водночас керівниця управління туризму Львівської міськради Христина Лебедь додає, що наразі більше про Львів хочуть дізнаватися волонтери, які вже певний час проживають у місті. Проте зазвичай їх цікавлять безкоштовні послуги, хоча бувають випадки, коли іноземці приїжджають з певною метою, аби фінансово підтримати Україну. А директор туроператора «Відвідай» зазначає, що, в основному, екскурсії замовляють львів’яни. Частка внутрішньо переміщених осіб у туристичних групах становить 20%. Він також зауважив тенденцію, що, попри відсутність в’їзного туризму, Львів знову став туристичним хабом через припинення авіасполучення.

Додамо, що про те, як війна вплинула на туризм в Україні та у Львові цього року, як змінився портрет туриста і чи варто очікувати якихось змін у цій галузі, Тvoemisto.tv розпитало експертів, посадовців і туроператорів. Повний матеріал читайте за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!