Як змінилися ціни на нерухомість у Львові після повномасштабного вторгнення

3182 0
Ціни зросли удвічі порівняно з передвоєнними цифрами.
Фото умовне

Фото умовне

Повномасштабна війна в Україні вплинула на ринок нерухомості. Значних змін зазнав, власне, львівський ринок, оскільки сюди приїхало багато людей із прифронтових регіонів. Інститут аналітики та адвокації дослідив ситуацію.

«Перша хвиля міграції призвела до раптового попиту на житло у регіонах, які знаходяться далеко від зони бойових дій. Наприклад, у деяких регіонах Закарпаття житла для оренди критично бракувало – як квартир, так і готельних номерів», – йдеться у повідомленні.

Відтак, ціни зросли удвічі порівняно з передвоєнними цифрами. В Інститут дослідження та адвокації кажуть, що у Львові у січні 2022 року однокімнатну квартиру можна було орендувати за 7 000 гривень, навесні ціна піднялася до понад 10 000 гривень, а ближче до літа –  до 15 000 гривень. У грудні середня вартість однокімнатних квартир становила 16 250 гривень на місяць.

Читайте також: Стало відомо, від чого залежать ціни на житло у Львові

«Попит на квартири-студії зменшився, бо вони не завжди відповідали принципу «дві стіни»  – у них, зазвичай, крім ванної, не було де сховатися. Зараз більш популярними є квартири для сімей із дітьми або тваринами», – йдеться у повідомленні.

Щодо купівлі квартир, то у Львові станом на вересень 2023 року ціни на однокімнатні квартири коливаються у межах 49 000 - 64 000 доларів. Місто є на другому місці за вартістю житла після Києва, де середня ціна за однокімнатну квартиру на вторинному ринку коливається у межах 49 000 – 64 000 доларів.

Нагадаємо, у липні 2023 року Львів став лідером серед міст України, де найдорожчі ціни на житло у новобудовах.

Тетяна Дзяма 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!