Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

5963 1
Після реконструкції на площі має побільшати дерев та з’явиться громадський простір.

У Львові планують ревіталізувати площу Теодора, що є бічною до проспекту Чорновола. Про це йдеться на сторінці ГО «Urbanideas» у Facebook, котрі займалися дослідженнями, що передували розробленню проекту.

Оновлення площі Святого Теодора передбачає розширення громадського простору, впорядкування паркомісць, різні типи і фактури мощення: більш гладке для часто використовуваних шляхів та дрібний камінь для менш пішохідних місць, використання нерегулярного патерну, який виявили під час археологічних розкопок на площі. Окрім цього, площу мають значно озеленити, зокрема додати дерева каштану, сливи пісарді, глоду, робінії та сакури.

Читайте також: У Львові хочуть ревіталізувати 15 заводів. Карта

Головною атракцією площі має стати пішохідний фонтан та міні-копія розібраного храму Святого Теодора із нанесенням контурів церкви на мощенні. Біля управління статистики, що за адресою проспект Чорновола, 4, планують додати місця для сидіння, освітлення, пандуси та більше озеленення. Ця частина площі має стати продовженням вулиці Медової. Згідно з проектом, загальна площа території становить 8735 кв. м, однак раціонально використовують лише 3200 кв. м. Тому, після ревіталізації планується, що раціонально використовуватиметься 8000 кв. м площі. 

Дослідженням території площі Святого Теодора займалася громадська організація «Urbanideas», яка попередньо пропонувала ідеї ревіталізації кількох громадських просторів Львова та розробила проект реконструкції площі Митної.

Проектні пропозиції удосконалювали із 2015 року, відколи у межах Майстерні міста почали досліджувати територію площі. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv одна із учасників «Urbanideas» Ольга Криворучко, проектуванням ревіталізації площі безпосередньо займалася у науково-виробнича фірма «Рутенія» на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

 

Читайте також: Дерева у двориках та ліани на будинках. Як озеленити Львів

Нагадаємо, торік у квітні управління охорони історичного середовища підписало договір із «Рутенією» на 199,4 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію площі Святого Теодора та Старий ринок, про що стало відомо із сайту електронних закупівель Prozorro.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація Urbanideas

 


Читайте також:
28 Лютого, 2018 15:32
Ростислав Дуже гарно !!! Фонтан завжди притягує.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!