Як зробити годівничку своїми руками. 5 простих способів

55549 0
Tvoemisto.tv підготувало підбірку найпростіших та найпопулярніших способів виготовлення годівнички.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

З приходом зими птахи потребують неабиякої допомоги.  За даними садового центру «Клуб Рослин»,  дев’ять з десяти синиць взимку помирає від голоду, а одна годівничка може врятувати до 50-ти птахів. Тому Tvoemisto.tv підготувало підбірку найпростіших та найпопулярніших способів виготовлення годівнички.

Що їдять пташки

Перед тим, як робити годівничку, потрібно спершу дізнатися, чим потрібно годувати птахів. Наприклад, горобці полюбляють несмажене соняшникове насіння, чижі – крихти хліба, сойки – біле насіння гарбуза, костогризи – плоди горобини і калини, щиглики – несолені чищені горіхи. Серед традиційних кормів, які підійдуть всім птахам: крихти хліба, насіння та несолене сало.

Пластикова пляшка

Найпростіший спосіб зробити годівничку – це зробити її з пластикової пляшки. Можна наполовину зрізати пляшку, або просто вирізати в ній отвір достатнього діаметру, аби пташки без проблем змогли дістати з пляшки їжу. Наступний крок – прилаштувати до пляшки мотузку. Після цього засипаємо в годівничку їжу і встановлюємо її надворі.

Скляна банка

Аналогічно годівничку можна зробити і зі скляної банки. Щоправда, вирізати отвори в самій банці непотрібно. Простіше вдягти на банку кришку і зробити отвори в кришці. Закріпити банку дещо важче, ніж просту пластикову пляшку, тому що до цього є декілька порад. По-перше,  замість мотузок краще використовувати дріт, адже банка досить важка, а тим паче з їжею. По-друге, дно банки краще закріпити десь недалеко від стіни будинку чи стовбура дерева, аби вітер не розхитав годівничку і вона не зірвалася з місця.

 Дерев’яна годівничка

Традиційною годівничкою для птахів, ще з часів трудового навчання в школі, є дерев’яна конструкція з дашком, яка нагадує хатинку. Дизайн годівнички залежить тільки від можливостей і бажання її творця. Головне – зробити дах годівнички, який захищатиме їжу від снігу та дощу. Така годівничка може користуватися популярністю серед птахів, тому важливо регулярно поповнювати її їжею.

Старий посуд

Якщо в домі є старий посуд, який вже не використовуватимуть за призначенням, з нього можна зробити чудову годівничку. Тим паче, створити її досить легко. Якщо серед старого посуду є чашка і блюдце, то їх можна склеїти супер-клеєм і використовувати як годівничку. Також чашку можна перевернути набік, аби їжа залишалася захищеною від снігу, дощу і вітру. Головне, надійно прикріпити її до блюдця. Аналогічно можна використовувати і інший старий посуд.

Годівничка з сітки

Сітку для годівнички можна знайти в будь-якому магазині. В такій сітці в магазинах найчастіше зберігають овочі та фрукти. Аби сітка стала годівничкою, її потрібно наповнити кормом і міцно зав’язати на вузлик. Після цього важливо підібрати потрібне місце для годівнички і не забуватися про наповнення її їжею.

Андрій Костюк

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!