Яка матеріальна допомога є у Львові для військових

1428 0
У місті підтримують захисників та пропонують матеріальну допомогу.
фото умовне

фото умовне

До початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС). Зараз кількість воїнів у тисячі разів більша. У Львові для військових є матеріальна підтримка і пільги, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Як матеріально підтримують військових у Львівській громаді

Матеріальна допомога з нагоди свят:

775 тис. грн – для людей з інвалідністю внаслідок війни. Кошти на виплату у 2023 році передбачено у бюджеті Львівської МТГ. Матеріальну допомогу надають з нагоди Дня захисника України.

Матеріальна допомога за зверненням військових частин:

За перших півроку 94 військовослужбовці отримали одноразову матеріальну допомогу. Загальна сума виплат – 1,2 млн грн. Виплата здійснювалась за подання керівників військових частин відповідно до резолюції міського голови у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської МТГ;

Матеріальна допомога з бюджету громади на вирішення першочергових потреб: (рішення виконавчого комітету N162 та ухвала сесії 676)

У 2023 році 74 воїни або їх рідні одержали одноразову матеріальну допомогу. Загальна сума виплат – 351 тис. грн.

Адресна грошова допомога на часткову компенсацію витрат на оплату ЖКП:

Відтепер сім’ї загиблих (померлих) захисників і захисниць України, бійці-добровольці та сім’ї Героїв Небесної Сотні взамін пільг отримуватимуть адресну грошову допомогу для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Цю допомогу зможуть отримати 84 бійці-добровольці, 6 родин Героїв Небесної Сотні та 804 члени сімей загиблих військових.

Забезпечення технічними засобами реабілітації (палиці, милиці, крісла колісні, ортопедичне взуття тощо):

За перших пів року 325 захисників та захисниць, які звернулись до міського управління соціального захисту, забезпечені технічними засобами реабілітації.

Виділення коштів на реабілітацію (10 тис. грн, 15 тис. грн, 25 тис. грн, відповідно до групи інвалідності):

Вже надано матеріальну грошову допомогу 228 людям на загальну суму 5,2 млн грн. Кошти виділяють відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС), бійців-добровольців АТО, захисників та захисниць України, членів їх сімей, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021 – 2025 рр.

Більше про пільги для військових читайте у матеріалі

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!