Які доходи та активи задекларував президент України Володимир Зеленський за 2022 рік

940 0
Сумарні доходи сім’ї Зеленських сягають майже 3,5 млн гривень за рік.
Фото: Сайт президента

Фото: Сайт президента

Сьогодні, 28 січня, свою декларацію про доходи за 2022 рік подав президент України Володимир Зеленський. Tvoemisto.tv переглянуло її у реєстрі НАЗК. 

Доходи та активи Зеленських

За 2022 рік сім’я Зеленських отримала 3,4 млн гривень. З них зарплата президента –  336 тис. гривень. Також Володимир Зеленський отримував кошти від здачі майна в оренду Такуї Матсуді, який має головний офіс у Японії. Дружина ж отримала сумарно з двох посад у ТзОВ “Квартал 95” 877 тис. гривень. 

Щодо активів, та Олена та Володимир Зеленський разом утримували  3 млн 150 тис. гривень, 675 тис. доларів та 391 тис. євро, що сумарно становить понад 44,7 млн гривень при сьогоднішньому курсі обміну іноземних валют.

Власність сім’ї президента

Зеленські користуються двома автівками – Land Rover Range Rover 2016 року, яку того ж року придбали за 4 млн 693 тис. гривень, а також Mercedes-Benz S500 2014 року, яку теж придбала того ж року дружина. 

Окрім того, сім’я вказала про наявність п’яти дорогоцінних наручних годинників та одного ювелірного виробу.

Серед нерухомості Зеленські задекларували чотири квартири, які повністю їм належать, два гаражі та одне паркомісце. 

Також Олена Зеленська володіє акціями ТзОВ “Квартал 95” та державними облігаціями, сотню яких придбав і президент. 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv також переглянуло декларацію керівника Львівської ОВА Максима Козицького. Детальніше за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!