Які документи необхідні для заміни посвідчення водія

46266 0
Обміняти посвідчення можна в будь-якому сервісному центрі МВС.
фото: korrespondent.net

фото: korrespondent.net

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомляють, що обмін посвідчення водія проводиться без складання іспитів. Під час отримання нового посвідчення водія вилучається посвідчення водія, що підлягає обміну.

Зазначається, що обміняти посвідчення можна у будь-якому сервісному центрі, незалежно від місця прописки. Для цього потрібні такі документи:

  • паспорт громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус;
  • копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків ;
  • посвідчення водія;
  • медична довідка встановленого зразка.

Читайте також: Водії здаватимуть на права за новими білетами з кінця червня

Обмін посвідчення водія у зв’язку із зміною особистих даних (прізвище, ім’я та по-батькові) проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну.

Нагадаємо, що з 2018-го року в Україні будуть видавати водійські посвідчення європейського зразка. Нові водійські посвідчення будуть дійсними у країнах ЄС. Їх можуть видавати у вигляді пластикової картки з електронним чіпом, в який занесуть всю інформацію про водія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!