Які електрокари купували українці у 2018 році. Рейтинг

1881 0
Лідером ринку серед електромобілів залишається Nissan Leaf.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Торік українці придбали 5,3 тис. електромобілів, що майже вдвічі більше, ніж у 2017 році. Про повідомляє Укравтопром.

На первинному ринку електромобілів, як і раніше, домінують авто з пробігом, частка яких становить 83,5%. При цьому динаміка попиту на нові електромобілі показала вищий результат, ніж на старі авто. Якщо первинні реєстрації вживаних електромобілів виросли вдвічі, то аналогічний показник за новими авто збільшився в 2,2 рази.

Читайте також: Які марки вживаних авто з-за кордону купували українці у 2018 році

Найпопулярнішим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf, який охопив 64% первинного ринку авто на електротязі. За рік українську прописку отримали 3378 автомобілів цієї моделі. З цієї кількості 94% машин – із закордонним пробігом.

Друге місце українці віддали BMW i3, придбавши 352 цих авто, з яких 69% – старі. Третій результат у Tesla Model S – 259 шт. (64% авто з пробігом). На четвертому місці Mersedes-Benz B-Class Electric Drive – 168 шт. (76% авто з пробігом). Замикає лідерську п’ятірку Renault Zoe – 142 шт. (84% авто з пробігом).

Читайте також: В Україні скасували ПДВ та акциз на ввезення електроавтомобілів

Нагадаємо, в Україні зростає кількість уживаних електромобілів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!