Які громадські простори у Львові облаштують в 2015 році. Перелік

3613 1
Проекти щодо облаштування громадських просторів м. Львова для міської ради безкоштовно розроблятимуть студенти львівських вишів – НУ «Львівська Політехніка» та Національного лісотехнічого університету. За словами начальника управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Департаменту розвитку Львівської міської ради Олександри Сладкової, перед тим, як розпочати проектування, студенти повинні провести роботу «на полях».

«Студенти, які отримали завдання підготувати проекти облаштування громадських просторів, мають поспілкуватися з місцевими мешканцями та з'ясувати, яким є їх бачення. Ці побажання мають бути враховані у проектах»,  зазначила Олександра Сладкова.

За її словами, після підготовки проектів їх винесуть на обговорення громадськості.

Що ж стосується громадських просторів, які облаштовуватимуть вже найближчим часом, то у міськраді перш за все візьмуться за облаштування вул. Л. Курбаса. На ці роботи заплановано 500 тис. грн. Протягом кількох тижнів проведуть тендер для вибору підрядника, що зробить вулицю пішохідною (вирівняє дорогу та тротуари) та викладе тут плитку (римський камінь), розповіла начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Департаменту розвитку ЛМР.

Паралельно із цим буде розроблятися проект облаштування вулиці Л. Курбаса. Зокрема, за словами Олександри Сладкової, сьогодні до розробки проекту долучилися представники театру Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, що знаходиться на цій вулиці. Вони мають ідею зробити вулицю мистецьким простором. Окрім того, важливим завданням є озеленення цієї території. Утім, скільки тут має бути дерев, яких та де саме, наразі не визначилися.

Серед першочергових робіт – також сквер на вул. Богдана Хмельницького (між перетином із вул. Грінченка та вул. Липинського). На ці роботи у бюджеті міста передбачили 2 млн 500 тис. грн. Тут першочергово відремонтують тротуар, а також вимостять покриття доріжок, які на газонах протоптали мешканці. Доки підрядник виконуватиме ці роботи, паралельно проектанти будуть вирішувати, де повинні бути лавки, а також які саме тут зробити об'єкти для активного відпочинку: чи це має бути скейт-парк, чи спортивний майданчик, чи столи для настільного тенісу тощо. До прийняття рішення щодо облаштування громадського простору обов'язково будуть залучені львів'яни, що мешкають неподалік, запевняє чиновниця.

Серед запланованих на цей рік робіт також:

-  облаштування громадського простору у сквері на перетині вул. Петлюри та Садової. На ці роботи у бюджеті міста передбачили 200 тис. грн;

- облаштування громадського простору у сквері на вул. Японській, (фінансування цих робіт заплановано з бюдежту ЛМР. На це планують витратити 200 тис. грн);

- облаштування громадського простору у сквері  біля церкви Благовіщення (фінансування робіт здійснюватиме церква Благовіщення).


Читайте також:
19 Березня, 2015 14:39
Данило [***],доріг немає у Львові,яма на ямі бля...а Садовий центром міста зайнятий...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!