Які лоукости запросили літати до Львова

4841 0
Українська влада звернулася до усіх відомих європейських лоукостів, із повідомленням про те, що «небо Львова відкрите», усі обмеження вже зняті, і Львів чекає на нових перевізників. Про це повідомило видання «Українська правда» із посиланням на голову Державіаслужби Дениса Антонюка та Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

Мова, передовсім, йде про 8 відомих компаній: Ryanair, EasyJet, WizzAir Hungary, Vueling Airlines, Meridiana Fly S.p.a., Air Berlin, Germanwings, Norwegian Air Shuttle.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив виданню, що "Ryanair потенційно готові прийти у Львів, EasyJet, вірогідніше за все, ні".

Днями міністерство також розповсюдило прес-реліз, що дочірня компанія турецької AtlasGlobal "Atlasjet України" почне виконувати внутрішні та міжнародні рейси зі Львова та інших українських міст. Базою для неї має стати Львівський аеропорт.

В Atlasjet уточнили, що у травні вони планують запустити лише чартерні рейси, а про регулярні мова поки що не йде.

"Інші лоукостери, а це доволі гучні назви, теж готові. Зараз вони кажуть: "Ми почули. Цікаво. Треба проаналізувати", – розповідає міністр.

За його словами, усіх цікавить виключно економічний бік питання: якщо компанії побачать можливість отримання прибутку, то вони прийдуть у Львів.

Поки інші підраховують, єдиний серйозний лоукостер, який літав зі Львова, WizzAir, зупинив свої польоти звідти, але українську дочку, на яку оформлені дозволи на польоти, все ж, ліквідовувати не став. Мабуть, теж рахує.

"Є багато недовіри до України, справді багато, тому треба їхати, розмовляти, кричати, писати "Welcome to Lviv! Welcome to Ukraine"… Треба бізнес модель зробити, і до того ж такою гнучкою, щоб кілька років заганяти в аеропорт людей. Деякі речі доведеться робити "в нуль", нічого не заробляти, тільки щоб люди приходили", – каже Пивоварський.

Він переконує, що до цього готовий і Львів, і його аеропорт. "Аеропорт готовий знижувати збори, готовий на все, любе-рябе, аби тільки прийшли перевізники і почали його заповнювати".

Фото: on.od.ua

Опублікувала Наталя Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!