Які медичні послуги є безкоштовними у лікарнях Львова

7047 0
Про безкоштовні послуги повинен розповісти сімейний лікар.
Фото умовне

Фото умовне

Про безкоштовні послуги, які кожен львів'янин, потрапивши до лікарні, може отримати завдяки Державній програмі медичних гарантій, має розповісти сімейний лікар. З протоколом лікування повинен лікуючий лікар. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила зазначила заступниця медичного директора з лікувальної роботи Першого ТМО Львова Наталія Мотринець.

«Безкоштовно, ще на етапі поступлення, пацієнту роблять інструментальні й лабораторні обстеження, тобто беруть загальний аналіз крові, сечі, біохімічні аналізи. Також сюди входить огляд лікаря, знеболення і медикаментозна терапія. Далі все залежить від потреб: це може бути колоноскопія, цистоскопія, хірургічна операція, післяопераційний моніторинг, подальша медикаментозна терапія, цілодобовий лікарський і медсестринський догляд, медикаменти, зазначені в протоколах НЗСУ», – зазначила вона.

Читайте також: У Львові збиратимуть кошти на реанімобіль для передчасно народжених дітей

За словами лікарки, НСЗУ покриває витрати пацієнтів на суми від 2 до 220 тисяч гривень. Фінансування медицини в Україні не є безмежним, тож існує протокол лікування та діагностики. Все, що входить у протокол є безкоштовним, за решту послуг потрібно платити.

Нагадаємо, що у  львівській лікарні святого Миколая кардіохірурги провели операцію немовляті із вродженою вадою серця. Через один прокол медики провели корекцію вади.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!