Балкони, брами та вікна. Що реставрують у старому Львові

2022 0
Минулого року в історичній частині міста реставрували 25 балконів, 15 брам та 97 вікон. Роботи здійснювались в рамках спільного проекту Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародної співпраці «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова». Про це зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, повідомила прес-служба львівської міської ради.
фото: pravdatyt.com

фото: pravdatyt.com

Зокрема, балкони відреставровано на таких об’єктах: вул.Пекарська, 38, 9, Братів Рогатинців,14, Короленка,  19, Друкарська, 6а, Соборна, 11, Сербська, 13, Дорошенка, 6. Ще тривають роботи на вул.Хмельницького, 5. Там реставрують п’ять балконів. Ще три балкони реставрують на вул.Короленка, 15 та один на вул.Бандери, 1.

«Роботи тут будуть подовжені в цьому році, оскільки це досить великі об’єкти», - зазначила Лілія Онищенко.

Брами відреставровано на вул.Галицькій, 9, вул.Ковжуна, 5, вул.Галицькій, 15 та ін.

Також у співпраці з GIZ та з мешканцями відновлювали внутрішні двори на вул. Наливайка, 17, вул.Коперника, 30 та на вул.Дрогобича, 10, і реставрували сходову клітку на вул.Театральній, 12.

Нагадаємо,  роботи з реставрації балконів навпіл фінансують місто та GIZ, також мешканці доплачують по 1 тис. грн з квартири.  Реставрацію брам та вікон фінансують мешканці та GIZ. Для реставрації внутрішніх дворів мешканці мають доплатити по 1 тис. грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!