Які телефони підтримують 4G і як про це дізнатися?

43828 0
Із запровадженням нового зв’язку львів’яни можуть відмовитися від Wi-Fi.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Новий стандарт зв’язку 4G (Long Term Evolution, тобто «довгострокова еволюція») має максимальну швидкість 326 мегабіти на секунду на прийом та 172,8 мегабіт на секунду при передачі. Найновіші ж модифікації стандарту LTE можуть забезпечити швидкість на прийом навіть у 600, 800 мБіт/с і навіть 1 гБіт/с відповідно. Реальні швидкості будуть дещо нижчі, проте перевищуватимуть стандартні швидкості WiFi-хотспотів. Про це Tvoemisto.tv розповів експерт із комунікацій Віктор Гальчинський.

Читайте також: Високий стандарт. Що таке 4G і що треба, аби ним користуватися 

4G підтримує більшість сучасних смартфонів, вироблених у 2014 році і пізніше. Перевірити, чи підтримує ваш смартфон новий тип зв’язку LTE можна у меню «мобільні мережі», обрати пункті «режим мережі» та перевірити чи є у списку «LTE/3G/2G». Деякі українські оператори дозволяють швидко перевірити готовність смартфону до LTE за допомогою спеціального USSD-запиту (наприклад, *245*5#).

Читайте також: Коли у Львові з’явиться 4G

Якщо ваш телефон підтримує 4G, то для користування ним необхідна спеціальна USIM-картка нового покоління, оскільки старі картки не підтримують LTE зв’язок.

Ви можете обміняти свою SIM-карту на нову зі збереженням номерів та контактів у салоні вашого оператора, деякі оператори роблять це безкоштовно. USIM-карта сумісна зі всіма існуючими стандартами третього та другого покоління.

Обміняти стару SIM-картку на нову можна у магазинах вашого оператора, деякі з них пропонують це зробити безкоштовно.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!