Які церковні свята відзначають у жовтні за новим календарем

3753 0
Розпочався жовтень зі свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначили 1 жовтня.
Фото умовне

Фото умовне

Віряни в Україні звикають до нових дат церковних свят, які змістились після переходу на новий календар. У ПЦУ розповіли, які свята будуть у жовтні.

«Розпочався цей місяць з великого і дуже шанованого нашим народом свята Покрова Пресвятої Богородиці. За кілька днів, 6 жовтня, вшановуватимемо апостола Фому, одного з найближчих учнів Господа Ісуса Христа, якого несправедливо називають в народі «невіруючим», – йдеться у повідомленні.

8 жовтня, у неділю, буде день вшанування пам’яті святих отців VІІ Вселенського собору, які засудили єресь іконоборства. 

9 жовтня – святого апостола Якова Алфеєва.

10 жовтня  – Собор Волинських святих. 

14 жовтня вшановуватимуть праведного Петра Калнишевського, останнього кошового отамана Запорізької Січі, якого Церква іменує Багатостраждальним. 

18 жовтня буде день вшанування пам’яті апостола і євангелиста Луки, якого вважають першим іконописцем, автором перших ікон Божої Матері.  21 жовтня – Димитрівська поминальна субота

26 жовтня – пам՚ять великомученика Димитрія Солунського – 26 жовтня.

27 жовтня – пам՚ять преподобного Нестора Літописця. 

28 жовтня згадуватимуть преподобного Іова, ігумена Почаївського.

Нагадаємо, у жовтні львів’яни матимуть 22 робочі дні та девʼять офіційних вихідних (субота й неділя). Додаткових вихідних через воєнний стан у країні не буде.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!