Стало відомо, які вулиці цього року планують відремонтувати у Львові

7658 0
За 147 млн гривень планують відремонтувати понад 20 вулиць Львова та деякі шляхопроводи.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У 2023 році у міському бюджеті Львова передбачили понад 147 мільйонів гривень для поточного ремонту вулиць. Ці кошти розподілять між шістьма районними адміністраціями у рівній пропорції. Йдеться про Галицьку, Франківську, Шевченківську, Сихівську, Залізничну та Личаківську районні адміністрації. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

За 147 млн гривень планують відремонтувати понад 20 вулиць Львова – проїзні частини, окремі ділянки, ліквідувати аварійні ямковості, а також провести ремонт пішохідних тротуарів. Зокрема, йдеться про вулиці: Варшавська, Зелена, Мазепи, Грінченка, Херсонська, Червоної Калини, Глинянський Тракт, Дністерська, Чорновола, Пластова, Драгана, Любінська, Гориня, Замарстинівська (дорога до смт Брюховичі), Липова Алея, Віденська, Патона, Левандівська, Кульпарківська, Широка, Повітряна.

Читайте також: Перспективи і розчарування. Як розвивається проспект Чорновола та що там може змінитися

«Ці вулиці планують відремонтувати, але все залежатиме від того, який буде стан навесні вулично-шляхової мережі. Зараз є аварійна ямковість, її розпочали вже ліквідовувати», – сказав він. 

За його словами, за ці ж кошти також заплановано виконати роботи з поточного ремонту деяких шляхопроводів – на вул. Шевченка, вул. Стрийській у межах Сихівської адміністрації та на вул. Шафарика. Капітальні роботи проводити поки не планують, адже ще не прийнятий загальний бюджет розвитку.

Читайте також: Може стати новим центром Львова. Як розвивається Підзамче

Нагадаємо, депутат Львівської міської ради Петро Адамик, його дружина Яна Адамик та колишній депутат Петро Соболь планують збудувати апарт-готель з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Любінській, 144, де до 2021 року функціонував один з найстаріших ресторанів у Львові «Шекспір». 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!