15 закладів харчування закрили у Львові минулого року. Оновлено

5140 0
Відомо, що у 2023 році у Львові відкрили 75 нових закладів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Упродовж 2023 року у Львові закрили низку закладів громадського харчування, які користувались популярністю та попитом серед львів’ян та гостей міста. 

Зокрема, наприкінці грудня у Львові зачинили свої двері два популярних заклади, що розташовані на площі Ринок, 20. Йдеться про фудхол «GastroFamily Food Market» і ресторан-музей «Остання барикада», власником яких був відомий ресторатор Дмитро Борисов. 

Також свої двері назавжди зачинив заклад «SOWA» на вулиці Староєврейській, 40. 

Крім того, відомо про закриття ресторану ізраїльської кухні «Haim.Telavivian Food & Mood», що був розташований на вулиці Лесі Українки, 27.

Читайте також:  Львів найдорожчий? Як змінилась вартість життя в п’яти містах України. 

У коментарі Tvoemisto.tv ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук назвав перелік закладів громадського харчування у Львові, які принили свою роботу минулого року. Зокрема, ресторан «Оцет» на площі Ринок – зараз на його місці відкрили кафе «Say Cheese», а в підвалі бар «Say Wine».

А також рибний ресторан «Річка», яка відкрили і закрили у 2023 році, на її місці (площі Ринок, 31) ті ж власники відкрили «Чорноморку».  

Серед іншого: «Боїм Кебаб», «Молодо зелено» (тепер там Селям від Алекса Купера), «Азійський» у Futura HUB (Нестор Шуманський відкрив кав'ярню «Код»), «Мамут» на вул. Січових Стрільців, 8 (зараз там оновлений Азійський), «Хаїм», «Бруно» на вул. Лесі Українки 29 , кондитерська «So sweet» (вулиця Яна Жижки, 6), «Бонджорно» на Сихові (наразі там кафе «Барбара»)

Зазначимо, що за даними The Village Україна у 2023 році у Львові відкрили 75 закладів, серед яких: міське кафе «Республіка саду» на вулиці Винниченка,таверна «Сальвадор» на площі Ринок,  Lesya Casual Cafe на Лесі Українки, кафе з грецькою кухнею «Я грек» на Катедральній тощо.

 

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!