З наступного року львівські випускники писатимуть ЗНО по-новому. Які зміни чекають

1731 0
Українську мову вперше винесли окремим предметом.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У 2021-му році випускники шкіл складатимуть 4 обов’язкові державні підсумкові атестації, повідомляє ЛОДА.

За словами керівниці Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, вони є чітко визначені. Перші два – це українська мова і математика, які обов’язкові, третій предмет на вибір – історія України чи іноземна мова, і четвертий – на вибір учасника із переліку 11-ти предметів, які пропонує український центр оцінювання якості освіти.

Читайте також: Коли проведуть ЗНО-2021. Дати та предмети

Що обирати – вирішує кожен індивідуально, адже кожен знає, що саме потрібно для вступу.

Ще одна особливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року: вперше окремим предметом винесли українську мову. Учасники можуть обрати «українську мову» або «українську мову і літературу». Це різні предмети цього року. Окрім того, математика у 2021 році вперше є обов’язковою для випускників шкіл для отримання атестату.

За словами Лариси Середяк, у січні почнеться реєстрація на пробне тестування, а з лютого – на основне. Формат реєстрації  буде таким самим, як минулого року: через заклади освіти формують списки і надсилають у центр оцінювання якості освіти.

«Формат проведення тестувань ми прораховуємо зараз у різних варіантах. Все залежить від епідситуації та кількості хворих. Але точно можна сказати одне – ЗНО буде обов’язковим для вступу», – каже Лариса Середяк.

У 2021 році дійсними для вступу у вищі навчальні заклади будуть сертифікати за 2018, 2019, 2020 та 2021 роки.

Як і торік, всі завдання, за замовленням учасників, буде перекладено на шість мов: польську, російську, угорську, молдавську, кримськотатарську та румунську.

Нагадаємо, кошти за пробне ЗНО 2020 можна повернути ще до 1 грудня. Як встигнути все зробити, читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!