Якість повітря у Львові погіршилася внаслідок роботи генераторів

1846 0
Рівень оксиду вуглецю перевищений над всією Україною.
Фото умовне

Фото умовне

Через часті відключення електропостачання львів'яни почали активно використовувати генератори. Це негативно вплинуло на стан екології міста та України загалом, оскільки рівень оксиду вуглецю в повітрі значно перевищений. Про це у програмі «Тема тижня» Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова.

«В аналізі знімків супутника хімічного складу атмосфери видно, що рівень оксиду вуглецю був дуже перевищений над Україною.Це сервіс із Індії, можна будь-коли зайти на нього і, найімовірніше, побачити майже те саме. Генератори продукують дуже багато оксиду вуглецю. Ми ведемо моніторинг, аби зрозуміти, що відбувається, повідомляти про проблеми. Цим і займаємося», – зазначила вона.

Читайте також: Минулого року у Львові зрізали вчетверо більше дерев, ніж висадили

Як зазначили у звіті управління екології за 2022 рік, в рамках проєкту ЛУН Місто, працює інтерактивна онлайн мапа моніторингу якості повітря у Львові. Проте у зв'язку з відключеннями світла багато точок спостереження не працюють. Зокрема, розроблено програму моніторингу якості повітря, що передбачає встановлення нових стаціонарних і мобільних пунктів спостереження. Планують встановити 7 стаціонарних пунктів спостереження та 17 мобільних. 

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv поговорило з керівницею управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександрою Сладковою про те, яка ситуація із озелененням та зрізанням аварійних дерев, забрудненням води і повітря, чи вирішився конфлікт довкола очистки озера Зелене Око і коли взагалі озера Львова доведуть до ладу. Детальніше читайте за посиланням.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!