Якою буде погода у Львові на Новий рік. Прогноз від синоптика

1621 0
По-зимовому холодно у Львові буде на початку січня 2022 року.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

До Нового року погода у Львові та області буде більш теплою та дощовою. Зимові морози прийдуть на початку січня 2022 року. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

За її словами, цього тижня нас очікує досить мінлива погода. Це стосується і температурного режиму, і випадіння опадів.

21 та 22 грудня у Львові та області буде невеликий сніг, температура вночі становитиме 6-11 градусів морозу, у горах – 13-16 градусів, а вдень буде від 2 до 7 градусів морозу. Вітер буде північно-західного напрямку.

23 грудня дещо потепліє. Удень буде не більше 1-6 градусів морозу, а вночі – 5-10. У горах від 12 до 15 градусів морозу. Загалом, без істотних опадів.

Читайте також: Синоптики розповіли, якою буде погода у Львові в перший зимовий місяць

24 грудня варто очікувати мокрий сніг та сніг. Нічні температури будуть трохи підвищуватися – 3-8 морозу вночі, а вдень близько нуля. Також буде досить вітряно, вітер буде поривчастий – 9-14 м/с, а місцями 15-20 м/с.

25 та 26 грудня погоду визначатиме теплий сектор. Тепла повітряна маса з південного заходу принесе опади. Вони будуть у вигляді дощу та мокрого снігу. На дорогах буде зберігатися ожеледиця. Денні температури коливатимуться у межах 3-8 тепла.

Надалі активна циклонічна діяльність над півднем Європи та Середземним морем принесе змінну погодних умов. Якщо ще 27 грудня будуть проходити теплі атмосферні фронти, які принесуть дощову погоду та денну температуру до 10 градусів тепла, то вже 28 грудня будуть проходити холодні атмосферні фронти. Вітер розвернеться і матиме північно-західний напрям. Очікується мокрий сніг та сніг, відновлення снігового покриву.

Після цього у Львові та області похолодає. За словами Олени Смалюх, 29 і 31 грудня будуть помірні опади – мокрий сніг і сніг, а в горах – значний сніг. Початок січня обіцяє бути морозяним. Падатиме сніг.

З 1 по 5 січня очікується антициклонна морозяна погода.

«Якою точно буде температура повітря на Новий рік, точно казати не беремося, але буде холодно, морозяно та зі снігом. Новий рік однозначно буде сніжним», – каже синоптикиня.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!