Якою буде погода у липні. Прогноз Укргідрометцентру

5642 0
Липень – найтепліший місяць в Україні.
Фото: Afishalviv

Фото: Afishalviv

Середня місячна температура у липні цьогоріч передбачається на рівні 20-25° тепла, а в горах – 16-17°, що на 1-2° вище середніх багаторічних значень. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Місячна кількість опадів очікується на рівні 36-95 мм, в Карпатському регіоні – 104-165 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Читайте також: Чому вода у Карпатах зносить дороги та забирає людські життя. Пояснення експерта

Синоптики нагадують, що для липня є звичними грози зі шквалами та зливами, що чергуються зі спекотними посушливими періодами. Зазвичай це найтепліший місяць в Україні.

У попередні роки абсолютний максимум температури повітря у липні становив 31-39,7°, у Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях місцями доходило до 40-41°, в гірських районах – 24-30°, абсолютний мінімум – 2-11° тепла, в Карпатах – 0-1° тепла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!