Яку зарплату та вакансії пропонують на Львівщині

1040 0
Порівняно з аналогічним періодом торік, кількість вакансій на Львівщині зросла у 2,5 рази.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

На Львівщині на початку грудня є понад 10 тисяч пропозицій з працевлаштування. Порівняно з аналогічним періодом торік, кількість вакансій на Львівщині зросла у 2,5 рази.  Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у Львівському центрі зайнятості.

Найбільший попит в області (23% всіх вакансій) є зокрема на швачок, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, пекарів, малярів, кондитерів, слюсарів-ремонтників, столярів, тощо. Середній розмір зарплати у цій групі вакансій – 12 879 грн. 

Читайте також: Яким буде курс валют на різдвяно-новорічні свята

Зарплату у розмірі 14 485 грн пропонували робітникам з обслуговування, водіям автотранспортних засобів, операторам котельні, токарям, трактористам, складачам поїздів, дорожнім робітникам, операторам верстатів з програмним керуванням, машиністам (кочегарам) котельні, машиністам екскаватора, водіям тролейбуса, машиністам крана (кранівникам), операторам заправних станцій тощо. Кількість вакансії для представників цих професій становила 15,4%.

Зарплату у 10 тисяч гривень пропонують працівникам сфери торгівлі та послуг, зокрема кухарям, продавцям продовольчих (непродовольчих) товарів, офіціантам, продавцям-консультантам, барменам, молодшим медичним сестрам, покоївкам, баристам, перукарям тощо. Пропозиції працевлаштування склали 14,7%.

Вільні місця праці для представників найпростіших професій та осіб без фаху (підсобних робітників, вантажників, двірників, прибиральників, укладальників-пакувальників, кухонних робітників, контролерів електронагляду, прасувальників, сторожів, приймальників товарів, опалювачів тощо ) становили 10,9%, а середня зарплата – 10 535 грн. 

Читайте також:  На Львівщині зменшується кількість безробітних. Кому легше знайти роботу

9,8% налічувалося варіантів роботи для фахівців (середня зарплата – 16 448 грн), тобто диспетчерів, бухгалтерів, вихователів, сестер медичних, асистентів вчителя, асистентів вихователя закладу дошкільної освіти, чергових по залізничній станції, агентів комерційних, експедиторів тощо.

Також є вакансії для фармацевтів, інспекторів, інженерів, вчителів закладу загальної середньої освіти, вихователів закладів дошкільної освіти, спеціалістів державної служби, психологів, практичних психологів, юрисконсультів, керівників музичних, аналітиків (банківська діяльність), лікарів ветеринарної медицини, аудиторів, інженерів-електроніків, лікарів-стоматологів, терапевтів, педагогів соціальних, інженерів-механіків групових, інженерів-конструкторів) склали 8,8%, а пропонована їм середня винагорода – 13 740 грн. 

За сферами діяльності найбільший попит на робочу силу мали підприємства переробної промисловості (23,6%), заклади сфери торгівлі (14,9%) та транспортні компанії (12,3%).

Нагадаємо, із повним переліком вільних робочих місць і вакантних посад можна ознайомитися у закладці «Єдиний портал вакансій» інтернет-ресурсу Державної служби зайнятості.

Антоніна Костик

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!