Яким буде львівський центр пересадки кісткового мозку. Деталі

6886 0
У Львові завершили тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво корпусу дитячої онкології, гематології та трансплантації кісткового мозку.
Фото: zusdmc.lviv.ua

Фото: zusdmc.lviv.ua

У тендері на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва у Львові корпусу дитячої онкології, гематології та трансплантації кісткового мозку перемогло приватне підприємство «Валенс груп». Про це ідеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

Тендер оголошувало комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий меди чний центр» (Чорнобильська лікарня), що розташований по вул. Дністерська, 27, де і планують збудувати новий корпус. Це буде другий в Україні центр з трансплантації кісткового мозку. Наразі один діє в Києві.

Початкова вартість договору становила 9 млн грн. Ціна була основним критерієм для визначення переможця, другим критерієм була якість робіт. Найнижчу ціну запропонувало державне підприємство Державний інститут проектування міст «Містопроект» зі Львова – 4,965 млн грн. Проте пропозицію відхилили через те, що учасник торгів не подав усіх необхідних документів та пояснення їхньої відсутності.

Відтак, переможцем стало приватне підприємство «Валенс груп» з пропозицією у 7,87 млн грн. Іншими учасниками тендеру були Товариство з обмеженою відповідальністю «АІММ-ГРУП» та ДПТП «Сумбудпроект» ПАТ «Сумбуд», що пропонували розробити ПКД за 9 і 8 млн грн.

Читайте також: В Україні з’явиться єдиний реєстр донорів. Деталі

Проектно-кошторисну документацію переможець тендеру має розробити до 31 грудня 2019 року. Підготовка документації відбуватиметься у три етапи: ескізний проект, проект, робоча документація. Кошти між стадіями будуть поділені у співвідношенні 20, 30 і 50%.

Підрядник має спроектувати приймально-діагностичне відділення з приміщенням для очікування пацієнтів та супроводжуючих осіб, гардеробом, реєстратурою та диспетчерською, зоною розподілу хворих, загально-медичною зоною (кімната для зберігання ліків, медобладнання, твердого та м’якого інвентарю), двома приймально-оглядовими боксами, зоною медичного персоналу.

Також мають спроектувати консультативну онкологічну поліклініку з оглядовим боксом, де вирішуватимуть питання про госпіталізацію, вестибюлем для очікування зі стійкою реєстрації, трьома кабінетами лікарів для планових follow up візитів, диспансерного прийому, приміщеннями для заборів крові.

Комплекс матиме свою клініко-діагностичну лабораторію з клінічною, біохімічною, бактеріологічною, імунологічною, молекулярно-генетичною лабораторіями, приміщенням для відвідувачів та пацієнтів, гардеробом, апаратною гематологічною, приміщенням для проведення біохімічних, коагулологічних досліджень, КЛС, визначення груп-крові та резус-фактору, кабінетом мікроскопії, приміщеннями імуноцитології та іншими медичними приміщеннями та приміщеннями для персоналу.

Читайте також: Президент підписав закон про трансплантацію. Основні нововведення

У технічному завданні ідеться також про підрозділ трансфузіології з туалетами, передопераційною, операційною, центрифужною, передбоксом і боксом, приміщеннями для підготовки донорів, кабінети лікарів, реєстратура, резервне приміщення та інші приміщення.

Передбачено і відділення денної хіміотерапії на 10 ліжок – 5 двомісних палат, центр інтенсивної хіміотерапії – 15 двомісних палат і 20 одномісних боксів, відділення трансплантації кісткового мозку на 10 ліжок, відділення інтенсивної терапії на 7 ліжок, кардіохірургічне відділення на 25 ліжок, палата інтенсивної терапії з такою ж кількістю ліжок, операційний блок на 6 операційних (хірургічну, кардіохірургічну, гібридну – з ангіографом, онкологічну, ортопедичну, ургентну).

Окрім того, у приміщенні корпусу проектом необхідно передбачити банк крові, центральне стерилізаційне відділення, лікарняну аптеку, центр телемедицини, окремі приміщення для проведення магнітно-резонансної томографії, ангіографії та комп’ютерної томографії, серверну, приміщення для навчання (школа), готель (пансіонат) для батьків хворих дітей та візитуючих лікарів на 10 двомісних номерів, зал для конференцій на 50 місць (з поділом на 2 менших зали) (бажано 1 поверх з виходом назовні) таа менші конференц-зали для внутрішніх нарад (консиліумів), приміщення для кафедр (заняття зі студентами, інтернами, курсантами), рекреаційні зони, паркінг для персоналу, приміщення для інженерів із системою моніторингу, приміщення для медичних інженерів по ремонту медичного обладнання, в’їзд швидких передбачити у гаражні бокси, передбачити влаштування вертолітного майданчика, розлянути можливість влаштування великого заскленого холу (зимовий сад) на вході, із можливістю розміщення рекреаційної зони, зони швидкого харчування та кафетерію, для забезпечення комфорту і затишку для вкрай складних пацієнтів лікарні та їх відвідувачів.

Читайте також: 24 роки в черзі за ниркою. Чому у Львові та рідко пересаджують органи

Будівництво мають розпочати у ІІІ кварталі 2019 року, а завершити – у ІV кварталі 2020 року. Планується, що кошти на будівництво виділять з державного та місцевих бюджетів, а також шукатимуть інвесторів.

Додамо, що директорка департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак в коментарі Tvoemisto.tv розповідала, що 5 червня 2018 року Львівська обласна рада ухвалила рішення про часткову оплату проектно-кошторисної документації для майбутнього центру – на неї виділили 1,12 млн грн. Будівельну організацію для зведення центру шукатимуть тільки тоді, коли буде зрозуміла уся вартість та джерела фінансування.

У середньому вартість операції з пересадки кісткового мозку за кордоном коштують від 120 тис. євро. Зазвичай батьки відправляють дітей на операції у Польщу, Білорусь, Італію, Туреччину чи Німеччину. При цьому гроші на операції витрачаються і з особистих коштів батьків хворих, і з державного бюджету. Тепер гроші почнуть вкладати у розвиток галузі на Львівщині, використовуючи кадровий потенціал Чорнобильської лікарні.

За даними Youcontrol, ПП «Валенс груп» зареєстроване в селі Зубра Пустомитівського району Львівщини. Його керівником є Назар Максименко, який також керує девелоперськими компаніями «Абданк» і «Валенс». ПП «Валенс груп» займається діяльністю у галузі архітектури.

Олександра Бодняк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!