Яким буде життя без ЖЕКів? Інфографіка

3294 0
Президент України Петро Порошенко підписав закон про ОСББ, який руйнує монополію ЖЕКів. Відповідний закон набирає чинності з 1 липня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє спікер Верховної Ради Володимир Гройсман. "Таким чином мешканці багатоквартирних будинків зможуть самостійно управляти власним будинком, обирати постачальників послуг та відмовлятися від них у разі неякісного обслуговування. Це ще один європейський закон, який віддаляє нас від радянської адміністративної системи управління і надає право власникам самим організовувати та відповідати за умови свого проживання", - написав Гройсман.

Прийняття вказаного Закону надасть можливість вільно вибирати форму та спосіб управління багатоквартирним будинком, а саме: самостійно, шляхом створення ОСББ, або шляхом передачі всіх або частини функцій на підставі договору фізичній особі-підприємцю чи юридичній особі – управителю.

Уже з 1 липня мешканці багатоквартирних будинків зможуть самі обрати управителя свого будинку. Щоб відмовитись від ЖЕКу й обрати управителя потрібні голоси власників понад половини квартир. 

Джерело: Волинь.Post, ТСН, Zaxid.net

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!