Яким є турист у Львові. Інфографіка

3891 0
Управлінням туризму Львівської міської ради, спільно з Інститутом міста, в березні-квітні цього року проведено дослідження ринку відпочинкових туристів з метою визначення особливостей туристичного ринку міста у період, так званого, «низького сезону». В опитуванні методом «face to face» взяли участь 600 туристів.
фото: www.lvivpost.net, opogode.ua, gazeta.lviv.ua

фото: www.lvivpost.net, opogode.ua, gazeta.lviv.ua

Опитані туристи – це переважно молоді люди віком 18-25 років (40,6%) та 26-35 років (32,1%). Окрім ключових туристичних ринків (Україна, Польща, Німеччина), серед гостей міста були також представники Туреччини, Італії, Росії, Білорусії, США, Англії, Чехії та Угорщини, – інформує прес-служба міста.

Дослідження показало, що, як і в період «високого сезону» більшість гостей міста – це молодь. Натомість саме в період «низького сезону» хотілося б мати більше сімей з дітьми та людей літнього віку, що є хорошою іноземною практикою, оскільки через відносно меншу кількість туристів  перебування в місті є комфортним саме для цих цільових груп.

Читайте також: Павло Шеремета про Львів як центр ідей

У першу чергу Львів асоціюється в гостей міста з кавою (48,2%), архітектурою (47,9%) і шоколадом (31,1%), які відповідно можна вважати найсильнішими брендами Львова.

Найпоширенішими практиками туристів під час перебування у Львові є самостійні екскурсії містом (76,6%); посиденьки в кафе, кав’ярнях, ресторанах (70,9%); походи по магазинах (38,2%); відвідування музеїв, галерей, виставок (39,9%) та відвідування релігійних об’єктів міста (33,3%).

Також дослідження показало, що на поїздку до Львова у середньому туристи витрачають 144,13 євро. Витрати одного туриста за увесь період перебування в місті – 102,53 євро; витрати на сім’ю (двоє дорослих і діти) – 296,06 євро. Середні витрати одного туриста на один день перебування у Львові складають 38,0 євро.

Читайте також: Скільки грошей у Львові залишають туристи?

 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!