Яким може бути квазі-кільце на Пасічній – Личаківській. Схема

10776 0
Кільце дозволить розвантажити Личаківську, Пасічну та прилеглі.
скріншот із відео Ігоря Мартиніва

скріншот із відео Ігоря Мартиніва

У Львові планують облаштувати квазі-кільце на перехресті вулиць Пасічної та Личаківської. Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Потрібно будувати нову дорогу або Як розвантажити Личаківську та Винники від заторів

«Пасічна – Личаківська – це один із проблемних вузлів Львова. Він дуже подібний на перехрестя Шевченка – Левандівській. Тут зараз розглядають можливість зробити квазі-кільце, але є великі земельні обтяження. Плюс ще є робоча колія, що веде на завод "Ензим". Все це ускладнює цей проєкт», – розповів Андрій Білий.

Кільце запланували ще у генплані Львова, але ті земельні ділянки, через які мала пролягати проїжджа частина, вже перебувають у власності.

«Якщо ми розв’яжемо один вузол, то завантажимо три наступні. Зараз є природнє дозування машин: усі перехрестя помалу випускають машини, що їдуть до центру, і, відповідно, центр не сильно перевантажений. Принаймні там машини хоч можуть роз’їхатись. Якщо ми вимкнемо всі світлофори, то затор розтягнеться приблизно на 2 км. Тому, якщо розв’язувати вузли, щоб машини об’їжджали центр, це коштує дуже дорого. Є варіант простіший, куди йдуть країни з меншими можливостями, це альтернативна мобільність», – додає посадовець.

Читайте також: На вулиці Колумба – Тракт Глинянський реорганізують рух та нанесуть розмітку «вафельницю»

Нагадаємо, що у 2017 році у Львові представили детальний план території, обмеженої вулицями Долішньою, Колумба, Проєктованою, залізничною колією, Личаківською, Яловець, Голубця, Яровою, Запольською та Пасічною.

У ДПТ запропонували транспортну розв’язку на примиканні Личаківської та Пасічної в одному рівні у вигляді транспортного кільця, замість передбаченої раніше генпланом розв’язки у трьох  рівнях.

Тарас Бабенчук

Схему надав Андрій Білий

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!