Для Львова хочуть закупити 18-метрову штучну ялинку замість живої

3626 0
Штучна 18-метрова ялинка коштує приблизно 1,5 млн грн.
фото: Христина Процак/Facebook

фото: Христина Процак/Facebook

Для Львова планують придбати штучну 18-метрову ялинку. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Розглядаємо варіанти штучних ялинок на головну ялинку Львова. Не факт, що вдасться купити штучну вже цього року, але рано чи пізно мусимо перейти, бо 18-20 метрові ялинки в околицях міста закінчуються», – написала вона.

Торік у мережі фейсбук провели опитування, якою має бути головна ялинка міста – штучною чи все ж живою, більшість проголосувала за штучну, каже Олександра Сладкова у коментарі Тvoemisto.tv.

«Було голосування торік, більшість проголосували за штучну. Переглянули, що є в Україні. З'ясувалося, що є виробництво ялинок у Городку поблизу Львова. Звідти доставляють в Маріуполь, Київ. Це хороше місцеве виробництво. Ялинки, які я там бачила, дуже схожі на справжні», – каже Олександра Сладкова.

Користуватись такою ялинкою можна до 10 років. Вона легко монтується, вогнетривка, коштуватиме приблизно 1,5 мільйона гривень.  

«18-метрова ялинка коштуватиме приблизно 1,5 мільйонів гривень. Ми схильні робити її максимально природньою. Перевага штучної, що її можна легко збирати, розбирати. Для неї не треба якогось специфічного кріплення, бо для натуральної встановлення – це великий виклик», – каже вона.

Олександра Сладкова також пояснює, що аби придбати таке дерево, місто мусить оголосити відкриті торги, прописати усі вимоги, зокрема вимоги до матеріалу – вогнетривкість, екологічність.

«Імовірно, ми не встигнемо провести торги цього року, тому поставимо живу. І вже на наступний рік проведемо закупівлю, не поспішаючи», – каже Олександра Сладкова.

Вона також додає, що у міській раді ще не знають, де взяти живу ялинку цього року. Тому, якщо хтось хоче подарувати місту дерево, то закликають зголошуватися.

Нагадаємо, торік 17-метрове дерево зрізали у Львові на території заводу «Кінескоп». У 2018 ялинку до Львова привезли з села Буда, що на Яворівщині, а у 2017 році – із Брюховичів.

У 2016 Тvoemisto.tv провело опитування серед користувачів Фейсбук, про те, яку ялинку краще обрати для Львова –штучну чи живу. Тоді більшість проголосувала за штучну. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!