У «Яндекс.Таксі» пояснили, чому зникли брендовані авто у Львові. Доповнено

39630 0
Брендовані автомобілі «Яндекс.Таксі», які працювали у Львові в рамках промоакції, поїхали з міста після її завершення.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv голова асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, майже всі автомобілі з маркуванням «Яндекс.Таксі» покинули Львів та переїхали у Запоріжжя.

«Ті автомобілі, які були на «Яндекс.Таксі», поїхали в Запоріжжя. Зараз на ринку є 10 автомобілів «Еко-таксі», які працюють від харківської фірми. Вони мають ліцензію, але інших документів ми не бачили, тому підготували листи на перевірку законності їхньої діяльності. Вони вже порушили ліцензійні умови, адже перебувають у Львові більше ніж 10 днів, а не надали жодної інформації, окрім ліцензії. Що стосується львівських водіїв, які приїжджають від «Яндекс.Таксі», це нелегали, і можуть отримати штраф від 1000 неоподаткованих мінімумів (від 17-ти тисяч гривень). Якщо порушення повториться, то штрафи становитимуть від 34-х тисяч із вилученням транспортного засобу».

Читайте також: «Яндекс.Таксі» отримало ультиматум від львівських активістів

«Еко-таксі» має таку ж мету, як і «Яндекс.Таксі», вважає Андрій Корчинський. «Завдання «Еко-таксі» і «Яндекс.Таксі» однакове – демпінг ринку. Вони створюють хаос, розлад між мешканцями і водіями. Є частина населення, яка не користується «Яндекс.Таксі», бо це російський сервіс, а решта говорять: «Мені все одно, головне – дешевше», і не зважають, що вже через місяць ціни зрівняються. Я гадаю, що «Еко-таксі» також незабаром покине Львів», – підсумував він.

Як прокоментувала для Tvoemisto.tv Олександра Колеснікова, менеджер зі зв'язків із громадськістю «Яндекс.Україна», сервіс не припиняв роботу в місті. «Кілька брендованих автомобілів класу люкс, які працювали у Львові в рамках промоакції, поїхали з міста після її завершення. Це наша звичайна практика – ми робили так і в Києві, й у інших містах, де запускали Таксі. Ці автомобілі були з Харкова і Дніпра, а не із Запоріжжя – хоча, звісно, ми не стежимо за тим, куди вони вирішили поїхати після завершення роботи з нами. «Звичайні» ж автомобілі таксі продовжують працювати, як і на старті», – зазначила вона і додала, що у кожному місті компанія брендує лише частину машин – не більше 5–10 відсотків.

Читайте також: Uber у Львові: чого чекати від сервісу таксі, який стартує наступного місяця

За словами Олександри Колеснікової, звинувачення сервісу у демпінгу є безпідставними. «Яндекс.Таксі пропонує вигідніші тарифи завдяки використанню «розумних» технологій. Виклик автоматично надходить водію, що знаходиться найближче до пасажира та при цьому має найвищий рейтинг. За рахунок цього ми мінімізуємо час подачі автомобіля, «холостий» пробіг та витрати палива. Це дозволяє водіям робити більше поїздок на день, а пасажирам – їздити за більш вигідними тарифами», – прокоментувала вона.

Нагадаємо, що Львів став п'ятим містом України, де запрацював російський сервіс «Яндекс.Таксі». У минулому році він був запущений в Києві, Харкові та Дніпрі, а на початку цього місяця — в Одесі. Крім України сервіс доступний ще в п'яти країнах: Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстані та Росії. Нещодавно міська рада Львова звернулась в Укртрансбезпеку щодо законності діяльності сервісу пасажирських перевезень «Яндекс. Таксі».

Журналісти Tvoemisto.tv зателефонували за єдиним номером, вказаним на сайті «Еко-таксі» (7707). Операторка відмовилася надавати будь-яку інформацію про наявність ліцензій та супровідних документів, а також не змогла скерувати до компетентних осіб. Натомість дівчина порадила завантажити мобільний додаток «Яндекс.Таксі» та пошукати необхідну інформацію про фірму там.

Підготував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!