Янукович звернувся до Зеленського з проханням «зупинити кровопролиття» і здатися

2530 0
Янукович каже, що нібито приніс себе і свою владу «в жертву», щоб уникнути «широкомасштабного кровопролиття» в країні, та закликав Зеленського зробити те саме.
фото: уніан

фото: уніан

Колишній президент України Віктор Янукович, який у 2014 році після мітингів і розстрілів протестувальників на Майдані у Києві втік до Росії, звернувся до президента Володимира Зеленського. Він закликав його «за будь-яку ціну» зупинити кровопролиття в країні та досягти мирної угоди з Росією. Відповідну заяву сьогодні опублікувало російське державне агентство «РИА Новости».

У листі йдеться, що після Майдану в 2014 році Янукович нібито приніс себе і свою владу «в жертву», щоб уникнути «широкомасштабного кровопролиття» в країні, та закликав Зеленського зробити те саме.

Читайте також: Янукович у Мінську, Кремль хоче зробити його президентом України

«Хочу по-президентськи і навіть трохи по-батьківськи звернутися до Володимира Зеленського... Я добре розумію, що у вас багато «порадників», але особисто ви зобов'язані за будь-яку ціну зупинити кровопролиття і досягти мирної угоди. На це від вас чекають в Україні, Донбасі та Росії. Вам будуть вдячні український народ та ваші партнери на Заході».

Він також зазначає, що у нинішній війні винні насамперед ті, хто, на ого думку, «розв’язав АТО» (антитерористична операція на Донбасі) у 2014 році.

Нагадаємо, що кілька років Янукович майже не робив жодних політичних заяв, а напередодні з’явиася інформація, ніби Путін прагне скинути нинішню владу в Україні та поставити президентом Януковича. Також було повідомлення, що Януковича літак прилетів до Мінська.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!