Японія спростила правила в’їзду для біженців з України

8816 0
Японія дозволила в’їзд українцям, навіть якщо вони не мають родичів чи знайомих, які могли би стати поручителями.

Уряд Японії спростив правила в’їзду для українських біженців, надавши можливість прибувати громадянам України, навіть якщо у них немає родичів чи знайомих, які могли би стати поручителями. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на видання «Kyodo News».

«Уряд планує зважити кожен випадок з урахуванням потреб і видавати короткострокову візу в кожному окремому випадку. Це також дозволить змінити тип візи на той, що уможливлює працевлаштування, якщо перебування продовжиться», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вперше в історії. Японія подарувала Збройним Силам України бронежилети і шоломи

На сьогодні у Японії близько 1900 українців мають статус резидентів. Раніше для в’їзду переміщених осіб була вимога наявності поручителя (родича або знайомого) в країні.

Зі слів міністра юстиції Йошіхіси Фурукави, біженцям з України дозволять в'їхати в країну, якщо така потреба продиктована гуманітарними міркуваннями. Евакуйовані українці, яким надано короткострокове проживання на 90 днів після в'їзду в Японію, зможуть змінити тип візи протягом одного року, що дасть право на проживання та працевлаштування

Таке рішення прийняли після того, як посол України Сергій Корсунський та інші посадовці закликали Японію дозволити нашим співвітчизникам працювати в Японії.

Нагадаємо, Японія оголосила про заборону з 18 березня експорту 266 товарів і 26 технологій у рамках санкцій, запроваджених через російську агресію в Україні, аби не дати рф та білорусі посилити свій військовий потенціал.

Нагадаємо, що вперше в історії Японія надала підтримку Україні як воюючій державі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!