Йдуть бої за встановлення контролю над Сіверодонецьком, – Генштаб

2135 0
Ворог також завдав ударів «Точкою-У» по районах міст Бахмут, Краматорськ, Костянтинівка та Лисичанськ.
Збройні сили України/Фото: з відкритих джерел

Збройні сили України/Фото: з відкритих джерел

За даними Генштабу ЗСУ, на Донецькому напрямку окупанти намагаються стримати захисників та захисниць України шляхом порушення системи логістичного забезпечення. Тривають бойові дії за встановлення повного контролю на містом Сєверодонецьк.

Крім того, ворог завдав чотирьох ракетних ударів із тактичного комплексу «Точка-У» по районах міст Бахмут, Краматорськ, Костянтинівка та Лисичанськ. Російські загарбники завдали ракетно-авіаційних ударів по Слов’янську та Соледару.

Читайте також: Росіяни вивели у Чорне море п'ять великих десантних кораблів

В районі міста Донецька противник обстрілював населені пункти Микільське, Красногорівка, Веселе і Новоселівка. Застосував озброєння літаків Су-25 по районах Новомихайлівки, Мар’їнки. Ракетно-авіаційних ударів завдали по населеному пункту Курахове.

Коротко по напрямках: 

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишилась без змін. 
  • На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. Обстріли фіксувалися у районах населених пунктів Старікове та Катеринівка Сумської області і Кам’янська Слобода Чернігівської області.
  • На Слобожанському напрямку противник продовжує зосереджувати резерви для спроб продовження наступальних дій в напрямках населених пунктів Ізюм, Барвінкове та Словʼянськ.
  • На Харківському напрямку ворог намагається утримати займані рубежі та не допустити просування підрозділів Сил оборони.
  • На Лиманському напрямку ворог застосував артилерію поблизу Святогірська, Стародубівки та Миколаївки.
  • На Сіверодонецькому напрямку противник обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівка та Тошківка. Завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 неподалік Гірського, Яковлівки і Мирної Долини, та літаками Су-25 - по району населеного пункту Устинівка.
  • На Бахмутському напрямку ворог застосовував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по районах населених пунктів Торецьк, Нью-Йорк, Врубівка, Покровське. Завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 неподалік Берестового та Клинового.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог застосовував реактивні системи залпового вогню по районах Гуляйполя, Оріхова і Зеленого Гаю. Авіаційний удар літаками Су-25 завдано по населеному пункту Кам’янське.
  • На Південнобузькому напрямку без змін. 
  • Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!