Компанії IKEA запропонували збудувати завод на Львівщині

24016 1
Також власники компанії «IKEA» нещодавно відвідували Україну та спілкувалися з керівництвом держави.
фото: franchisor.ikea.com

фото: franchisor.ikea.com

Обласна влада звернулася до представників компанії IKEA з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини.

«Під час економічного форуму в Польщі ми зустрілися з представниками польського підрозділу IKEA і запропонували їм розглянути пропозицію відкриття на Львівщині підприємства IKEA, яке займалося б переробкою деревини. Представники обіцяли обдумати пропозицію і дати відповідь найближчим часом», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Роман Матис, керівник управління залучення інвестицій Львівської ОДА.

Це була б дуже важлива інвестиція для Львівщини, переконаний чиновник, адже тоді якісну деревину не вивозили б, а переробляли у регіоні і створювали продукт за собівартістю.

Також власники компанії IKEA нещодавно відвідували Україну та спілкувалися з керівництвом держави.

«Очевидно мова йшла про відкриття магазину IKEA, але, скоріш за все, у такому форматі компанія не вийде на український ринок, через низьку купівельну спроможність громадян, – зауважує Роман Матис. – А от щодо виробництва, то тут є всі шанси, щоб підрозділ компанії – IKEA Industry запрацював і на Львівщині».

До слова, у сусідній Польщі компанія має 16 фабрик і власну вітроелектростанція, яка забезпечує всі об’єки IKEA електроенергією.

Довідка. IKEA – транснаціональна корпорація, одна з найбільших у світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому. Повне найменування — «IKEA International Group». Заснована у Швеції; штаб-квартира знаходиться в місті Лейдені, провінція Південна Голландія, Нідерланди.

У компанії, створеній у 1943 Інгваром Кампрадом, є шведське коріння, яке підтримується задля іміджу шведської компанії в маркетингових цілях. Меблі додали в асортимент компанії тільки в 1947; у 1955 ІКЕА розпочала випуск меблів під власною маркою. Спочатку Кампрад торгував у власному будинку, а перший торговий центр компанії відкрився в 1958.

Підготувала Оксана Лісна

ТЕГИ: IKEA

Читайте також:
29 Вересня, 2016 20:33
львів'янин Маркет їхній треба також!!! Квартири всі купують, а меблів не купуватимуть?? Де логіка, коли ж вони вийдуть дешевші (водночас, значно якісніші і гарніші) ніж те все, що продають у всяких слонах і т.д. Це би навіть мала бути складова пропозиції - завод + магазин!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!