Єдиний соцвнесок зменшать не усім підприємцям

1987 0
Під критерії зниження єдиного соціального внеску майже у два рази потрапляють менше 10% платників податків. Про це під час брифінгу заявила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.
фото:vietpr.edu.vn

фото:vietpr.edu.vn

Вона уточнила, що представники бізнесу натякають на те, що умови для зниження ЄСВ не відповідають реаліям і теорії, тому ініціатива уряду не матиме позитивного ефекту : “Поки в нас інформація дуже вибіркова. Узагальненої нема. За вибірковою інформацією оцінка наступна: скористатися критеріями (для зниження ставки) зможуть кілька відсотків підприємств – менше 10”, повідомляє Львівська Пошта.

Як пояснюють у Міністерстві соціальної політики України, ставка ЄСВ зменшується у 2015 році до 14,6% (коефіцієнт 0,4), але для цього підприємство має відповідати кільком умовам:

- середня заробітна плата повинна була би збільшитися щонайменше на 30% порівняно з середньою заробітною платою за 2014 рік;

- середній платіж на одну застраховану особу після застосування коефіцієнта 0,4 має складати не менше 700 грн,

- середня заробітна плата на підприємстві не може бути меншою за три мінімальні заробітні плати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!