ЄС надасть Україні 1,2 млрд євро для боротьби з коронавірусом

1271 0
Перший транш мають передати Україні без додаткових умов.
фото: gahanagriha.com

фото: gahanagriha.com

Європейська комісія вирішила надати Україні 1 мільярд 200 мільйонів євро підтримки під час пандемії Covid-19. Про це повідомили в Офісі президента.

«Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді», – зазначив президент Володимир Зеленський.

Він додав, що кошти ЄС допоможуть гарантувати макроекономічну стабільність України. Пропозицію Єврокомісії надалі мають схвалити Європейський парламент та Рада ЄС. Єврокомісія розраховує на швидке схвалення, з огляду на нагальність проблеми. Після цього перший транш мають передати Україні без додаткових умов.

Другий транш можуть надати після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів вже у четвертому кварталі 2020 року чи у першій половині 2021 року. 

Нагадаємо, що раніше Єврокомісія виділила пакет допомоги Україні у розмірі 190 млн євро на підтримку системи охорони здоров’я, економіки, малого та середнього бізнесу, захисту вразливих категорій населення. Окремо ЄС виділив 13 млн євро на гуманітарні потреби на Донбасі. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!