ЄС виділить 15 млн євро на реалізацію проєктів на Львівщині. Що планують зробити

3301 0
Фінансування відбудеться в межах Програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027».
фото: lviv.travel

фото: lviv.travel

16 проєктів зі Львівщини стали переможцями у межах Програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» за пріоритетом «Довкілля». Загальна сума залучених грантових коштів становить понад 15 мільйонів євро. Про це повідомили у Львівській облраді. 

П'ять з 16 проєктів сприятимуть адаптації до зміни клімату, підвищуватимуть стійкість до стихійних лих і катастроф. Ціль інших семи проєктів – сприяння доступу до води та стале управління водними ресурсами. Чотири мають на меті посилити захист та збереження природи, біорізноманіття та зеленої інфраструктури.

Перелік проєктів-переможців:

  • Проєкт «Разом за безпеку в транскордонній зоні», в якому бере участь Бродівська міська рада та АОМС «Єврорегіон-Карпати Україна». Проєкт передбачає будівництво Модульного Центру безпеки «Станіславчик» в місті Броди. Сума гранту для Львівщини - понад 500 тисяч євро. 

  • Проєкт «Моніторинг якості необробленої води, що використовується для виробництва питної та рекреаційної води, на наявність хімічних та мікробіологічних небезпек, у тому числі збудників інфекційних захворювань, які є результатом людської діяльності», що реалізується ДУ Львівський обласний центр контролю за хворобами І профілактики МОЗ України. Проєктом передбачена закупівля лабораторного обладнання та транспортних засобів. Сума гранту для Львівщини — понад 1 млн євро.

  • Проєкт «Запобігання та усунення наслідків зміни клімату шляхом придбання транспортних засобів та пожежної техніки для гасіння лісових пожеж», що реалізується ГУ ДСНС України у Львівській області. Проєктом передбачено придбання спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів та електрогенератора разом з транспортним причепом, а також навчання рятувальників. Сума гранту для Львівщини — майже 700 тис євро. 

  • Проєкт «Спільні ініціативи для підвищення безпеки транскордонних територій, пов'язані зі стійкістю до зміни клімату - стихійних лих та пожеж», який реалізує Перемишлянська територіальна громада. Проєктом передбачено придбання 3 пожежних автомобілів великої та середньої вантажопідйомності з комплектацією. Сума гранту для Львівщини — майже 900 тис. євро. 

  • Проєкт «Леліс-Сколе, будівництво технічної інфраструктури та закупівля обладнання для ліквідації наслідків стихійних лих», що реалізується Сколівською територіальною громадою. Проєктом передбачена реконструкція споруд знезараження питної води в м. Сколе. Сума гранту для Львівщини — майже 1 млн євро. 

  • Проєкт «Поліпшення якості природного середовища в прикордонній зоні в муніципалітеті Белжець та міській раді Белза», що реалізується Бельзькою територіальною громадою. В рамках проєкту в Бельзькі громаді буде побудовано каналізаційну мережу. Сума гранту для Львівщини — 1 млн євро.

  • Проєкт «Транскордонний розвиток системи водопостачання та водовідведення - Good Water Тичин – Пустомити», що реалізується КП «Пустомитиводоканал». Проєктом передбачена реконструкція водопровідної мережі у м. Пустомити. Сума гранту для Львівщини — майже 500 тис євро.

  • Проєкт «Транскордонне Розточчя – захист природного комплексу шляхом покращення управління стічними водами в місті Томашув-Любельський та окрузі Солонка», який реалізується Солонківською територіальною громадою. Проєкт передбачає будівництво очисних споруд у Солонківській територіальній громаді. Сума гранту для Львівщини — майже 1,5 млн євро.

  • Проєкт «Поліпшення транскордонної природоохоронної системи Карпат через розвиток інфраструктури водопостачання та каналізації – інтеграція курортних гмін Соліна та Східниці у боротьбу за чисте довкілля», який реалізує Східницька територіальна громада. Проєкт передбачає реконструкцію водопровідної мережі в м. Східниця. Сума гранту для Львівщини — майже 1 млн євро.

  • Проєкт «Поліпшення транскордонної системи захисту навколишнього середовища в м. Гарволін і гміні Седльце в Польщі та в м. Броди в Україні шляхом розвитку інфраструктури каналізації», який реалізує Бродівська територіальна громада та АОМС «Єврорегіон-Карпати Україна. Проєкт передбачає реконструкцію очисних споруд у місті Броди. Сума гранту для Львівщини — 1 млн євро.

  • Проєкт «Захист прикордонної річки Буг шляхом розширення санітарної мережі в прикордонних гмінах Долгобичув і Сокаль», що реалізується Сокальською територіальною громадою. Проєкт передбачає реконструкцію водонапірного насоса до очисних споруд у місті Сокаль. Сума гранту для Львівщини — понад 1 млн євро. 

  • Проєкт «Чиста вода — розвиток сталого управління водними ресурсами в транскордонній зоні», який реалізує Рудківська територіальна громада. Проєкт передбачає будівництво каналізаційної мережі в м.Рудки. Сума гранту для Львівшини — понад 500 тис. євро. 

  • Проєкт «Чистий Буг - спільна діяльність гміни Дрогичин та гміни Добротвір для захисту біорізноманіття долини Бугу», який реалізує Добротвірська територіальна громада. Проєкт передбачає доповнення інфраструктури поводження з відходами спеціалізованими сміттєвозами та встановлення 18 місць для сортування відходів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Сума гранту для Львівшини — майже 1 млн євро.

  • Проєкт «Транскордонне біорізноманіття - захист цінних природних територій у Стшижевіце, Хелмі, Львові та Зимній Воді», який реалізує Зимноводівська територіальна громада та РГ УГКЦ парафії Архикатедрального собору Святого Юра м. Львова. В рамках проєкту відбудеться закупівля обладнання для проведення робіт з утримання та консервації історичного парку в м. Зимна Вода, будівництво комплексного дитячого майданчика та вуличного спортзалу в парку в Зимній Воді, розробка документації для історичного парку садів собору Святого Юра у Львові. Сума гранту для Львівщини — майже 1,7 млн євро.

  • Проєкт «Захист біорізноманіття транскордонних територій України та Польщі від інвазійних популяцій борщівника (Heracleum) (NoHeracleumUA&PL)», який реалізує Львівська аграрна палата та Львівський національний університет природокористування. Проєкт передбачає комплекс заходів з ліквідації борщівника. Сума гранту для Львівщини — майже 1,5 млн євро. 

  • Проєкт «Розвиток зеленої інфраструктури на транскордонній території гміни Сєдльце, міста Городок та гміни Привільне», який реалізує Городоцька територіальна громада. Проєкт передбачає ревіталізацію існуючого парку у місті Городок з метою захисту та збільшення частки зелених насаджень. Сума гранту для Львівщини — понад 400 тис. євро.

Для довідки

Програма Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 діє в рамках цілі "Європейське територіальне співробітництво" (Interreg) та Інструменту сусідства, міжнародного співробітництва та розвитку (NDICI). Загальною метою Програми є підтримка процесів транскордонного розвитку на прикордонні Польщі та України.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!