ЄС виділив 75 млн євро на гуманітарну допомогу для України

439 0
Загалом цей пакет допомоги становить 83 млн євро, тому ще 8 млн спрямували на гуманітарні проєкти в Молдові
Умовне фото

Умовне фото

Європейський Союз виділив перші у 2024 році 75 мільйонів євро на гуманітарну допомогу для українців, що постраждали внаслідок російського повномасштабного вторгнення. Про це йдеться на сайті Європейської комісії, передає Громадське.

Кошти спрямують на гуманітарні проєкти для надання екстреної допомоги, зокрема щодо доступу до основних потреб, таких як притулок, послуги захисту, чиста вода, освіта та охорона здоров’я. 

«У центрі гуманітарної стратегії ЄС в Україні сьогодні лежить захист людей, які постраждали від війни, особливо тих, хто живе поблизу прифронтових районів», – пояснили в Єврокомісії. 

Загалом цей пакет допомоги становить 83 млн євро, тому ще 8 млн спрямували на гуманітарні проєкти в Молдові. За оцінками ЄС, 14,6 млн людей в Україні потребують гуманітарної допомоги.

Так, Європейська комісія вже виділила 926 млн євро на програми гуманітарної допомоги цивільним, які постраждали від повномасштабної війни. З цього фінансування 860 млн євро отримали гуманітарні програми в межах України, а ще 66 млн спрямували на підтримку біженців, які виїхали до Молдови.

Нагадаємо, усі 27 лідерів Євросоюзу погодили багаторічний пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!